'Hâkimsen sen kendine hâkimsin' sözü tutuklattı

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt'ta oğlunu hastaneye götüren hâkim sıra beklemeyince görevlilerle tartıştı. Bir sağlık görevlisi ve hastane müdürü hâkime 'hakaretten' tutuklandı.

Bayburt'ta hâkimle hastane görevlilerinin tartışması adliyelik oldu. Devlet Hastanesi'nde cuma günü öğlen saatlerinde yaşanan olay, iddialara göre şöyle gelişti: Bayburt Sulh Ceza Mahkemesi hâkimi Ahmet Kırktepe, gözünden rahatsızlanan çocuğunu tedavi ettirmek için eşi ile birlikte hastaneye gitti. Ancak hastane görevlileri, günlük sıra kotası olan 50 kişinin dolduğunu belirterek, daha sonra gelmesini istedi.

NÖBETÇİ MAHKEME TUTUKLADI
Hâkimin, "Ben hâkimim, kanunlar önünde önceliğim var, sıra beklemem" dediği ileri sürüldü. Bunun üzerine hasta kabulde görevli memur Murat Ağırman, "Hâkimsen kendine hâkimsin. Nereden bileyim hâkim olduğunu" karşılığını verdi. Bu yanıta sinirlenen hâkim Kırktepe de memurla tartışmaya başladı. Hastane Müdürü Hüseyin Kaymak da tartışmaya katıldı. Tartışmanın büyümesi üzerine hâkim Kırktepe, hastane müdürü ve memurundan kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Gözaltına alınarak savcılığa çıkarılan Kaymak ve Ağırman, hâkime hakaret ettikleri gerekçesiyle nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞHEKİM ÖZÜR DİLEDİ
Olayı izinli olarak gittiği Ankara'da öğrenen Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sinan Köksal, "Personellerimizle hâkim bey arasında bir tartışma yaşanmış. Hâkim bey kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle şikâyetçi olmuş. Personelim adına hâkim beyden özür diledim. Hâkim bey şikâyetinden vazgeçerse iki personelimizin bir iki gün içinde cezaevinden çıkmasını bekliyoruz" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber