Ankara'da yeni trafik düzenlemesi uygulanmaya başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Atatürk bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi ve Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı'ndan gelen araçların Kızılay'dan sola dönüşlerinin yasaklandığı yeni trafik düzeni uygulanmaya başladı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), "trafiğin rahatlatılması amacıyla" aldığı karar uyarınca, Ulus yönünden Atatürk Bulvarı'na girecek sürücüler, Ziya Gökalp yönüne gidebilmek için Akay Tüneli ve Genelkurmay Kavşağı'nı kullanarak yeniden Atatürk Bulvarı'na çıkacaklar.

Atatürk Bulvarı'na Çankaya istikametinden gelerek sola dönmek isteyen sürücüler ise, Sıhhiye'de bulunan cepten geriye dönerek GMK Bulvarı'na girebilecekler.

GMK Bulvarı'ndan gelen sürücüler ise sola dönüş için ya Atatürk Bulvarı'na dönerek Akay Kavşağı'na girip Genelkurmay Kavşağı'ndan dönecek ya da Mediha Eldem Sokak'tan sağa dönüp Mithatpaşa Caddesi'ne ve Adakale Sokak'tan Ziya Gökalp Caddesi'ne çıkacak.

Ziya Gökalp Caddesi'nden gelen sürücüler de sağa Atatürk Bulvarı'na dönerek, Sıhhiye geri dönüş noktasından dönüş yapabilecek.

Yeni uygulama nedeniyle Kızılay Meydanı'nda orta refüj düzenlemesi yapılarak sola dönüşlerin yasaklandığını gösteren tabelalar dikildi ve trafik ekipleri görevlendirildi.

Yeni trafik düzeninin uygulanmasında önemli bir sıkıntı yaşanmadığı dikkati çekerken, düzenlemeden haberi olmayan ya da işaretlere dikkat etmeyen bazı sürücülerin zaman zaman sola dönüş yapmaya çalıştıkları görüldü. Trafik polisleri, bu sürücüleri sola dönüş yapabilecekleri yerlere yönlendiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber