Kızların çeyizlikleri görücüye çıktı

Selendi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursu sona erdi. Kursiyerlerin 6.5 aylık el emeği ürünler düzenlenen sergide görücüye çıkarken, özellikle çeyizlik ürünler büyük ilgi gördü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızların çeyizlikleri görücüye çıktı

Selendi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursu sona erdi. Kursiyerlerin 6.5 aylık el emeği ürünler düzenlenen sergide görücüye çıkarken, özellikle çeyizlik ürünler büyük ilgi gördü.Yenice köyündeki Biçki, Dikiş ve Nakış Kursu'nda yapılan eserlerin yer aldığı serginin açılışı, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Kadir Ateş, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Halk Eğitim merkezi Müdürü Hamdi Kılıç, daire Amirleri, kursiyerler ve köylülerin katılımıyla gerçekleştirildi. Köy konağında gerçekleşen ve yüzlerce eserin yer aldığı sergide göz dolduran çeyizlik ürünler, davetlilerin ilgisini çekmeyi başardı. Açılan sergide birbirinden güzel ürünün sergilendiğini görmenin kendilerini sevindirdiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kılıç, "Kursa katılan büyük bir istek ve özenle yaptıkları çalışmaları giderek profesyonelleştiren kursiyerler, 6.5 aylık çalışmanın eseri olan göz nurlarını bugün burada sergi ile perçinlediler. Halk Eğitim, örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış fertlerin, sosyal, kültürel ve mesleki eğitim almalarını sağlayan, eksik eğitimlerini tamamlayan eğitim kurumudur. Her yaştaki, her düzeydeki kişiler Halk Eğitim faaliyetlerinden mutlaka faydalanmalıdır. Bu kursun açılmasında destek olan başta kaymakamımız ve köy muhtarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaymakam Ortakcı da, "Kızlarımız ortaya çok güzel eserler çıkarmışlar. Katıldıkları bu kurs ile hem meslek edinmiş oldular, hem de elde ettikleri ürünleri satıp çeyizlikleri için aile bütçesine katkıda bulunmuş olacaklar. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri Kaymakam Yasin Ortakcı ve protokol üyeleri tarafından verilirken, kursiyerler de belge verenlere kendi hazırladıkları hediyeleri takdim etti. Açılan sergi gezildikten sonra, verilen ikramın ardından tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber