Mersin Belediyesi'nde işçi maaşlarına yüzde 10 zam yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 982 işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin Belediyesi'nde işçi maaşlarına yüzde 10 zam yapıldı

Yevmiye tabanının 100 olarak belirlendiği, maaşlara da yüzde 10 zam yapılan toplu sözleşme ile evli ve iki çocuklu en düşük işçi maaşı 2 bin 850 liraya yükseldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı'nda gerçekleşen imza törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve Tüm-Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Recep Kara katıldı.

İmza öncesinde 15 yılda hayata geçirdikleri projeleri içeren bir sunum yapan Başkan Özcan, "Bu hizmetler sizlerin eseri. Bu hizmetlerin hepsinde siz belediye çalışanlarının emeği var" dedi.

Sunumun ardından konuşan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Sönmez, sözleşmede gösterdiği iyi niyet ve hassasiyetten dolayı Macit Özcan'a teşekkür etti. Birçok büyükşehir belediyesinin yaptığı zamdan daha iyi oranda bir zam aldıklarını belirten Sönmez, "Yevmiyede tabanı 100 olarak belirledik ve bunun üzerine de yüzde 10 zam yapıldı. Tüm işçi kardeşlerime hayırlı olsun derken bu coşkulu kalabalığı 1 Mayıs'ta da meydanlarda görmek istiyorum" diye konuştu.

Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Kara da Özcan'ın yıllardır sendikalar ile iyi bir diyalog içinde olduğunu ifade ederek, tüm emekçiler adına teşekkür etti.

İşçi maaşlarına yapılan zamların hayırlı olmasını dileyen Özcan ise şunları söyledi: "Yapılan bu zamla işçilerimizin maaşları doyurucu bir meblağa ulaştı. Taşeron işçilerin de maaşlarında bir düzeltme yapmak istiyoruz ancak bunun için gerekli olan yasanın hükümet tarafından çıkartılması gerekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 982 işçi istihdam ediliyor. Bu yıl işçilerimizin tabanını tüm şartlarımızı zorlayarak 100 yaptık, ayrıca yüzde 10'luk zam verdik. Bu uygulamadan 872 işçimiz yararlandı. Yaptığımız en son zamla evli ve 2 çocuklu en düşük işçi maaşı 2 bin 850 liraya yükseldi. Türkiye şartlarında ortalamanın üstünde sayılacak bir rakam olmasına rağmen, inşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla zam verme imkanına kavuşabiliriz."

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi, Başkan Özcan ve Belediye-İş Şube Başkanı Sönmez tarafından imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber