Ziraat Bankasına 'ek ücret' uyarısı

Haber Giriş : 03 Ocak 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Ziraat Bankası yönetiminin iştiraklere yönelik uygulamalarını inceleyerek uyarı dolu bir rapor hazırladı.
Rapora göre, Ziraat Bankası yöneticileri, Banka'nın çok sayıdaki yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerinde başkan, genel müdür, yönetim kurulu üyesi veya denetçi gibi kademelerde Ziraat'i temsilen görev yapıyor.

İŞLER AKSIYOR

Banka yönetimi, iştiraklerdeki bu görevleri karşılığında aylık 1000 YTL'ye varan düzeyde ek maaş, ayrıca yaptıkları her toplantı karşılığında 550 euroya varan miktarda ücret alıyorlar. Başbakanlık müfettişleri, ?Bir kısmı yurtdışında olmak üzere çok sayıda iştirakte görevli bulunmak bu kişilerin asli görevlerini ve iştiraklerin faaliyetlerini aksatacak ve olumsuz etkileyecek bir durum yaratmakta, asli görev yoğunluğu yanında çok sayıda iştirakte görev yapabilmek fiilen güç görünmekte, iştiraklerin yönetim kurulları uzun aralarda toplanabilmektedir? tespitini yaptıkları raporlarında, Ziraat yöneticilerinin çok sayıda iştirakte görevlendirilme uygulamasına son verilmesini istediler.

Hangi iştirakte ne kazanılıyor

Ziraat Finansal Kiralama, Ziraat YMD, Ziraat Portföy Yönetimi, Bileşim ve Fintek yönetim kurulu başkanı, başkan vekili ve üyelerine 1000 YTL, Ziraat Bank Int. A.G'de yönetim kurulu başkanı ve üyelerine 550 euro ve seyahat günleri için 100 euro, Kazakistan Ziraat Bank, Turkish Ziraat Bank Bosnia, Ziraat Bank Moscow ve Azer Türk Bank'ta yönetim kurulu başkanı ve üyelerine 650 dolar, UT Bank ve TTC Bank'ta aylık ücret ödenmeksizin ve her toplantı veya denetim başına net 500 dolar ödeniyor

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber