Cam kemik hastası çocuğa evinde eğitim

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci köyünde cam kemik hastalığı sonucu eve mahkum olan Sinem Eliçora’ya evinde uygulamalı eğitim veriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cam kemik hastası çocuğa evinde eğitim

Gökçebey ilçesinde, 8 yaşındaki cam kemik hastası olan ve iki yıldan bu yana evde mahkum yaşayan ve yürüyemeyen Sinem Eliçora'ya okul eğitimi evinde uygulamalı eriliyor. Haftanın beş günü evine ders vermek için gelen öğretmeni tarafından uygulamalı ders verilirken, küçük Sinem verilen dersten çok memnun olduğunu ve öğretmenini çok sevdiğini kaydetti.

Minik Sinem'in annesi Fatma Eliçora da kızının hastalığı dolayısıyla çok stresli olduğunu ve tedavilerinin İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde üç ayda bir yapıldığını ve 44 yaşında da eşi Ramazan Eliçora'yı kalp krizi sonucu kaybettiğini belirtti.

Anne Fatma Eliçora, kızının hastalığının halk arasında bilinen cam kemik hastalığı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "En ufak bir harekette kemikleri kırılıyor. Kucağıma alıp ihtiyacını görüyorum. Yürüyemiyor. Bende rahatsızım. Eşimi de kaybettim. Kızımın tedavileri devam ediyor. Bazı zaman bana 'Ben yürüyemeyeceğim' diyor. Maddi anlamda imkansızlıklar yaşıyorum. İstanbul'a hastaneye kızımı götürdüğümde bazı zaman 3 ya da 4 gün hastanede değil otellerde kalıyoruz. Köyümüzün yolları iyi değil. Hastaneye getirmek için mecburi olarak taksi tutuyoruz. Bu yüzden para yeterli olmuyor. Büyüklerimizin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Verenden de Allah razı olsun vermeyenden de Allah razı olsun.”

Minik Sinem'e uygulamalı ders veren öğretmeni Nail Pazarlıklı ise, şunları söyledi: “Bu uygulama bakanlığımızın yapmış olduğu bir resmi uygulamadır. Eğitim çağındaki çocuklarımızın ve herhangi bir sebeple okula gelemeyen aynı zamanda tedavi gören çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için bu tarz bir uygulama yapılmaktadır. Bu kapsamda görevlendirildik. Sinem kızımızın evinde eğitimini devam ettiriyoruz. Tedavi oluncaya kadar devam edecek. Halk arasında cam kemik hastalığı deniliyor. Kemiklerinin normal seviyede gelişmemesini ifade eden bir terimdir. Çocuk normal akranları gibi koşup yürüyemiyor. Herhangi bir darbeye maruz kaldığı zaman kırılıyor.

Tedavisi devam etmektedir. Çok fazla hareket ettirmeden öğrencimiz oturuyor. Dışarıya çıkacağı zaman tekerli sandalye ile çıkıyor.”

Örmeci Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Bahattin Kapan da, Sinem Eliçora'nın okulun öğrencisi olduğunu ve hastalığı dolayısıyla evinde Bakanlığın başlatmış olduğu uygulamadan yararlandığını kaydetti. Kapan, Sinem Eliçora'nın okula gelemeyeceğini öğrendiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Velisini doktorlara ve en sonunda Çaycuma Rehberlik Araştırma Merkezi'ne yönlendirdik. Burada öğrencimize Evde Eğitim adı altında rapor verdiler. Bizde Milli Eğitim'e bildirdik ve İlçe Milli Eğitim de bir öğretmenimizi görevlendirdi ve ders vermeye başladı.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber