Bakan Koç'un uyku sırrı çözüldü

Haber Giriş : 03 Ocak 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Opr. Dr. Ömer Faik Sağun, Bakan koç'un aşırı horlama hastası olduğunu ve bu nedenle gece uykusunu alamadığı için gündüz olur olmaz yerde uyuduğunu iddia etti.

ABD Harvard University-Yüz Cerrahisi'nde görev yapan Bosphorus International Kulak Burun Boğaz Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Ömer Faik Sağun, horlama şikayeti sebebiyle daha çok erkek hastaların kendilerine geldiğini kaydediyor

Toplumda erişkin yaştakilerin yüzde 30-40'ında horlama görüldüğünü kaydeden Sağun, horlamanın bazen hayatı bile tehdit edebilen ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini kaydediyor.

Kültür Bakanı Atilla Koç'un uyuklamasıyla ilgili olarak ?Koç, aşırı horlama hastası, buna ?sleep apne sendromu' diyoruz. Bu bazen hayatı bile tehdit edebilir. Bu send-rom, horlama ile birlikte uyku sırasında geçici solunum durma atakları olarak tarif edilebilir. Ana semptomları horlama, uykuda solunum durması ve gündüz aşırı uyku halidir. Gece tekrarlanan apne ataklarıyla uykunun bölünmesi ertesi gün aşırı uyku ihtiyacını doğurur.? diyor.

Turkuaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber