Başbakan talimat verdi, İGDAŞ satılacak mı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan talimat verdi, Belediye Başkanı hazırlığa başladıklarını söyledi. Yıllardır konuşulan özelleştirme yine gündeme taşındı.

Bu sefer lafta kalmayacak
Piyasa değeri 2 milar dolar olarak gösterilen İGDAŞ'ın özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalar 2001 yılından bu yana devam etmesine karşın, bu tartışmalar sadece lafta kalıyordu. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sıcak para kaynağı durumunda bulunan şirketten bir türlü vazgeçemiyordu. Sonunda Başbakan Erdoğan talimat verdi ve özelleştirme hazırlıkları başlatıldı.

MAVİ AKIM'A MI DAHİL EDİLDİ?
ANKARA'dan gelen 'özelleştirmeye hazırlanın' talimatı üzerine özelleştirme çalışmaları hızlanırken, piyasalar bu talimatın arkasında başka bir konunun olduğu yolunda yorumlarla çalkalanmaya başladı. Bu yorumlardan en önemlisi İGDAŞ'ın Ruslarla yapılan Mavi Akım pazarlıklarına dahil edildiği. Zaten Rusya devlet başkanı Putin, Türkiye'de doğalgaz dağıtım işiyle ilgilendiğini açıkladı.

PİYASALAR BEKLİYOR
BU açıklama da dikkate alındığında piyasa uzmanları, "Rusya'nın doğalgaz dağıtımıyla ilgileneceği ilk il İstanbul'dur. Zaten Edirne, Kırklareli gibi diğer büyük potansiyeli olan iller özelleştirildi. Belki Adana ve civarına ilgi duyabilirler. Ancak Ruslar'ın gözü İGDAŞ'ta" diyor. Böylece İGDAŞ'la ilgili özelleştirmenin yakın olduğu ortaya çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber