Belediye başkanının odası dinamit deposu gibi

Haber Giriş : 03 Ocak 2006 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, liderliğini Sedat Peker'le bağlantısı olduğu iddia edilen Mehmet Seyit Yüksel'in yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş'ın da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Altunbaş'ın, Yüksel ve diğer çete üyeleri ile ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Çeşitli birimlerden 380 polisin görev aldığı operasyonda, Konya'daki Tılsım Bar'ın işletmecisi Yüksel ile Ejder Bildik'in liderliğini yaptığı öne sürülen grup üyeleri takibe alındı.

Konya ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla Peker ile bağlantılı oldukları öne sürülen Yüksel, Bildik ve Altunbaş'ın aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Yüksel'in Endüstri Holding'in mallarının yağmalanmasına adının karıştığı, Bildik'in de bu işlerle bağlantılı olarak çek - senet tahsilatı yaptığı iddia edildi.

Dinamit deposu
Operasyonun Denizli ayağında da çeşitli suçlardan sabıkalı Rüstem Akbaba gözaltına alındı.
Ayrıca Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı bir beldenin belediye başkanının makam odasında çok sayıda dinamit bulundu. Gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde yapılan diğer aramalarda da 1.5 kilo esrar, beş adet ruhsatsız tabanca, iki adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ile çok sayıda mermi ele geçirildi.
Operasyonun Konya ve Denizli ile sınırlı olmadığı, Mersin ve Aydın'da da bazı kişilerin gözaltına alınabileceği belirtildi.

Kürşat Yılmaz da yargılanıyor
Avrupa'daki gurbetçilerden toplanan paralarla kurulan Endüstri Holding'in "yağmalanması, gümrük müfettişleri ve yeminli murakıplarla işbirliği yapılarak bazı iştiraklerinin bir çete tarafından ucuza kapatılması" iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında aralarında holdingin eski başkanı Mustafa Ertekin'in de bulunduğu bazı holding çalışanlarıyla, çıkar amaçlı suç örgütü üyeleri hakkında dava açılmıştı. Suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Kürşat Yılmaz'ın da holdingteki soyguna engel olmak isteyen işadamlarını tehdit ettiği öne sürülmüş, konuyla ilgili Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada, sanıklar Ertekin, Mahmut Tuna, Fuat Bekir Duyanoğlu, Fevzi Çalışır, Ali Oymak ve Doğan Oymak'ın 10 bin YTL kefaletle, Abdulmüttalip Kara'nın kefalet olmaksızın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber