TOKİ öngörülenin üzerinde konut yaptı...

Haber Giriş : 04 Ocak 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), geçen yıl konut üretiminde hedef aldığı 150 bin konut sayısını aşarak, yaklaşık 154 bin mesken sayısına ulaştı.

TOKİ, bu konutlardan 19 bin 87'sini tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İdare'nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte konut ve kentleşme sorunlarının çözüm önceliklerinde değişiklikler olduğu ve İdare'nin konut ve kentleşme sorununun tüm boyutlarına yönelik faaliyette bulunulmasına ihtiyaç duyulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, hükümetin Acil Eylem Planı'nda deklare ettiği önemli hedefleri doğrultusunda konut üretimi ve planlı kentleşmenin birlikte ele alınarak, 2002 yılının sonunda ulusal düzeyde bir konut planlama programı hazırlandığı kaydedildi.

Bu program uyarınca dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla ülke genelinde geniş çaplı bir konut seferberliği başlatıldığı kaydedilen açıklamada, konut seferberliği kapsamında 350 bin konutluk bir projeksiyon hazırlandığı, 2006 yılı sonuna kadar 200 bin konutun ve 2007 yılı sonuna kadar da 250 bin konutun üretiminin hedeflendiği belirtildi.

Bu hedefler doğrultusunda TOKİ'nin 2005 yılı için öngörülen 150 bin konut üretimini aştığı ve yıl sonu itibariyle konut ihtiyacı olan bölgeler öncelikli olmak üzere 78 il ve 172 ilçede toplam 410 şantiyede yaklaşık 154 bin konut sayısına ulaşıldığı bildirilen açıklamada, bu konutlardan 19 bin 87'sinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi.
Açıklamada, şöyle denildi:

BİNA CEPHELERİNDE YÖRESEL MİMARİ UYGULAMASI
''Toplu Konut uygulamaları kapsamında yapılmakta olan konutlarda hızlı üretim yapabilmek ve maliyeti düşürmek amacıyla tünel kalıp sistemi kullanılmaktadır. Tünel kalıp sistem kullanımında kat yüksekliği döşeme üstünden döşeme üstüne 2.79 metre olarak uygulanmaktadır.

Ancak, sosyal konut uygulaması olan projelerde konut alıcılarının kat yüksekliğinin arttırılmasına dair talepleri İdaremiz tarafından değerlendirilerek, bundan sonra uygulanacak konut projelerinin kat yüksekliğinin döşeme üstünden döşeme üstüne 2.91 metre olarak uygulanmasına karar verilmiştir. Ayrıca yöresel mimariye uygun bina cepheleri çalışmaları da yapılmakta olup, bundan sonraki dönemde gerçekleştirilecek uygulamalarda bu konuya önem verilecektir.''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber