Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma er İbrahim Özkıdır ile jandarma onbaşı Mustafa Altan toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası Karakilise mevkisinde nöbet değişimi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan jandarma er Özkıdır'ın naaşı, Iğdır Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Gaziantep'e getirilerek asri mezarlık morguna konuldu.

Cenaze arabasıyla getirildiği Bahaeddin Nakıboğlu Camisinde kılınan cenaze namazının ardından şehit Özkıdır'ın naaşı askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu.

Bir süre top arabasında taşınan Özkıdır'ın naaşı daha sonra cenaze arabasına konularak götürüldüğü Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, tören öncesinde şehit babası Alo Özkıdır'a cep telefonunu uzattı. Baba Özkıdır'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü belirtildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Macızıoğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Bir süre önce izinden görev yerine döndüğü belirtilen 7 kardeşin en küçüğü Özkıdır'ın terhisine 3 ay kaldığı öğrenildi. Şehit Özkıdır'ın en son pazar gönü rahatsız olan babasını arayarak sağlık durumunu sorduğu belirtildi.

Şehit Jandarma Onbaşı Mustafa Altan'ın cenazesi Adana'da defnedildi

Şehit Altan'ın cenazesi de İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndan alınarak merkez Yüreğir ilçesi Yahşiler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra cenaze mahalle mezarlığına götürüldü.

Terhisine 3,5 ay kala şehit düşen Altan'ın cenazesi İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı namazın ardından toprağa verildi. Müftü Gökce, namaz sonrası yaptığı konuşmada, "Bu sıkıntıların sona ereceği günler yakındır. Annelerin gözyaşlarının akmaması için dua ediyoruz" dedi.

Cenaze törenine katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz acılı aileye baş sağlığı diledi.

Dün meydana gelen patlamada jandarma er Mustafa Altan olay yerinde, jandarma er İbrahim Özkıdır da Iğdır Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından askeri helikopterle sevk edildiği Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber