Öğrencilerin eski sıraları yenileniyor

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nun bodrum katında oluşturulan atölyede eskiyen sıralar yenileniyor.

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin eski sıraları yenileniyor

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nun bodrum katında oluşturulan atölyede eskiyen sıralar yenileniyor. Merkez ve köylerdeki okullarda onarıma ihtiyacı bulunan sıra ve masalardan ilk etapta 480'i elden geçirildi.

Okul Müdürü Hasan Demir, merkez ve köylerde toplanan eski sıraların Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda yeniden hayat bulduğunu söyledi. Demir, "Çeşitli nedenlerle kullanılamaz duruma gelen sıralar, atölyede görev alan 6 marangoz tarafından onarılıyor. Sıraların dışında dolap ve sandalye gibi eşyalarda tamir ediliyor. Şubat ayında okulun bodrum katında kurulan atölyede, eski malzemeler ustaların sihirli elleriyle yeniden hayat buluyor. Böylece büyük bir tasarruf sağlamış olduk" dedi.

Atölye sorumlusu Ertekin Derecik, merkeze bağlı Mezra, Derecik ve Tekneli köy okulları ile merkez Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun yenilenen sıralarını geçen hafta teslim edildiğini vurguladı. Derecik, "Bizler İŞKUR tarafından görevlendirildik. Atölyedeki geri dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. Kullanıma elverişsiz sıraların yanında okul idaresi ve öğretmenler odasındaki masa, koltuk, dolap, sandalye ile birlikte okul bahçesindeki çöp kutuları, çim ve çit çalışmaları da yapılarak okula güzel ve modern bir görünüm kazandırılıyor" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber