Adana TEKEL işçileri 'gemi'leri yaktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca kapatma kararı alınması üzerine işyeri terk etmeme eylemine başlayan TEKEL Adana Sigara Fabrikası çalışanları bugün de işyerinde maket gemi yakarak protesto gösterisinde bulundu.

Gecenin ayazında fabrikayı bekleyerek kararlı tutumlarını sürdüren eylemci işçilerin en büyük destekçileri yine eş ve çocukları oldu. Eyleme destek için annesiyle birlikte önlük giyerek, "Ölmek var dönmek yok" diye bağıran 3 yaşındaki Tümer Tertelli de görenlerin yüreğini burktu. TEKEL Adana Sigara Fabrikası'na destek için bugün akşam Eğitim-Sen önünde toplanan TÜRK-İŞ, DİSK, KESK ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, ellerinde meşalelerle D-400 Karayolu boyunca, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Her yer TEKEL, her yer direniş" diye sloganlar atarak fabrikaya yürüdü. Fabrika yakınlarında meşaleli destekçileri, "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganı atarak alkışlarla karşılayan TEKEL işçileri de, fabrika içinde "TEKEL vatandır, vatan satılmaz", "Gün gelecek, devran dönecek, AK Parti sandıkta hesap verecek" diye bağırdı. İşçiler, eylem sonunda da hazırladıkları maket gemiyi, "Gemileri yaktık, geri dönüş yok" diye slogan atarak yaktı.

TEKGIDA-İŞ Güney Anadolu Bölge Başkanı Gürsel Diliçıkık, TEKEL'in kapatma kararının geri alınmaması halinde, sendika genel merkezinde yarın yapılacak toplantıda, 22 bin TEKEL işçisinin aynı anda genel greve başlayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber