Suçluların tahliyesini sağlayan Başsavcıya iki müfettiş

Haber Giriş : 06 Ocak 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, Turan Çevik ile oğlunu, aleyhteki üç mahkeme kararına rağmen tahliye ettiren Beyoğlu Başsavcısı Ünal Canpolat için iki müfettiş gönderdi

Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin ilk hayali ihracat sanıklarından Turan Çevik'le oğlunun aleyhteki üç ayrı mahkeme kararına rağmen tahliyesini sağlayan Beyoğlu Başsavcısı Ünal Canpolat hakkında başlattığı incelemeyi soruşturmaya dönüştürerek, iki müfettişi İstanbul'a gönderdi.
Milliyet'in gündeme taşıdığı "skandal tahliye" şöyle gelişti:

3 kez tahliye istedi
"Çevik ve oğlu Ahmet Hilmi Çevik, çete kurarak adam öldürme ve yaralama suçlarından tutuklanmalarının ardından dosya çete kapsamından çıkarıldı. Bu aşamada Beyoğlu Savcısı Faysal Akpolat, üç kez mahkemeden Çevik'in tahliyesini istedi, ancak delil durumu gerekçesiyle ret yanıtı aldı.

Canpolat ise, mahkeme kararlarına rağmen Çevik ve oğlunu, yeni CMK'nın 103. maddesinde düzenlenen, "tutuklama kararının kaldırılması" yetkisini kullanarak tahliye etti. Canpolat'ın kararında Ahmet Hilmi Çevik'le oğlunun ortak şirket kurmasının etkili olduğu öne sürüldü."

Müfettiş gönderildi
Önceki gün konuyu incelemeye başlayan Adalet Bakanlığı, Canpolat hakkında soruşturma yürütülmesini uygun buldu. Teftiş Kurulu Başkanlığı, iki müfettişi İstanbul'a gönderdi. Hazırlanacak rapora göre Canpolat hakkında dava açılması sözkonusu olabilecek. Adalet Bakanlığı, Canpolat için disiplin işlemi de yapabilecek. Ceza davası ve disiplin işlemi ile ilgili son kararı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu verecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber