Ziraat Bankası açık kapatmak için personel alıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Banka'nın norm kadrosunun 22 bin 450 kişi olmasına karşın, şu andaki çalışan sayısının 20 bin 285 olduğunu belirtirken, bu açığı kapatmak için personel aldıklarını bildirdi.

Ziraat Bankası'na personel alımına ilişkin soruları yanıtlayan Çağlar, personel alımı konusundaki eleştirilere ilişkin, her bölge için bağımsız hareket ettiklerini ve alınacak eleman sayısının iki katı kadar adayı mülakata çağırdıklarını anlattı.

Söz gelimi Diyarbakır için 15 kişi alınacaksa, burası için başvuran adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) kazanmış, en yüksek puana sahip ilk 30 adayı adayı seçtiklerini kaydeden Çağlar, bunun ardından mülakatta da adayların yarısını elediklerini ifade etti.

İşe alınacak adaylardan 5 yıl yer değiştirmeme taahhüdü aldıklarını da söyleyen Çağlar, Türkiye genelinde başvuru aldıklarında Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden insanların sınavı kazandığını, ancak bunların Doğu ve Güneydoğu'da çalışmak istemediğini kaydetti.

Her il için ayrı başvuru alınması ile birlikte buralarda yaşayan üniversite mezunlarının işe alınabileceğini belirten Çağlar, ''Ben böyle yapmazsam Van'ın Bahçesaray'ında kimi çalıştıracağım'' diye sordu.

NORM KADRO DOLACAK
Bankanın 46 binlerde olan çalışan sayısının, yeniden yapılandırma ile birlikte 20 bin 285'e kadar gerilediğini açıklayan Çağlar, norm kadronun ise 22 bin 450 kişi olduğunu, bu açığı kapatmak için personel alımına gittiklerini vurguladı.

Bunun yanında, çalışanların yüzde 25'e yakının emekliliğinin geldiğine işaret eden Çağlar, Banka'daki ''30 yılını dolduran personelin emekliye ayrılması'' uygulaması kapsamında da, geçen yılın Ekim ayından bu yana bin 200 kişinin emekli edildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber