Adıyaman'da basının kamu kuruluşlarından bilgi alması yasak

Haber Giriş : 06 Ocak 2006 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kuruluşlarından her ne şekilde olursa olsun bilgi alınmasının yasaklandığı Adıyaman'da 5 günlük gazete, radyo ve televizyonlar haber sıkıntısı çekmeye, vatandaş ise haber alamamaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Basın Birliği Bölge Başkanı Murat Sönmüş, Adıyaman'da gazetecilik ve köşe yazarlığı yapmanın tamamen bir gönül ilişkisi içerisinde yapıldığını belirterek, yazarların hiç birisinin emek sarf ettiği bu işten para almayı ummadıklarını söyledi.

Sönmüş, "Hiç kimse Adıyaman basınının sahipsiz olduğunu sanmasın, hukuk dışı dayatmalara kalkışmasın. Meslektaşlarımızın onuruyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunu kanunsuz, komik ve tutarsız gerekçelerle yapmaya kimse yeltenmesin. Adıyaman basını, son birkaç yıldır, gerek ilin gelişmesine, gerek kalkınmasına ve gerekse yeni yatırımların gelmesinde hep teşvik edici, yönlendirici, bilgilendirici faktör olarak, ilk sıralarda yer almıştır." dedi.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Gaffari İzci ise "Yerel basında köşe yazarları olarak bizi aydınlatan kamu personeline yönelik bu günlerde hoş olmayan bazı duyumlar alıyoruz. Sorunların çözümüne yönelik eleştiri, öneri ve fikirleri ile Adıyaman'ın geleceğine yön vermeye çalışan bu arkadaşlarımıza yasak koymanın anlamsız olduğunu ifade etmek istiyoruz. Basın ilkelerine bağlı olarak köşe yazarlığı yapan bu arkadaşların içinde, basın ilkelerine aykırı davrananlara hukuki çerçevede işlem yapılabileceği açıktır. Aksi uygulamaların kabul edilmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Adıyaman'da Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahmut Tekin, gerekirse mahkeme yoluna gideceklerini ve bansın haber alma özgürlüğüne ve yazarların özgürce yazmasına konulmak istenen yasağı çeşitli platformlara taşıyacağını belirtti.

Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Özyol ve Şevket Gürsoy ise Adıyaman'da gerginlik istemediklerini belirterek, konunun gündemden düşürülmesini istedi.

Adıyaman Valiliği'nin yasağı hayata geçtiğinde, yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan ve ilgiyle takip edilen Cenk Gülen, Naif Karabatak, İskender Korkut, İsmail Hakkı Koçak, Sinan Temel, İdris Nebi Açıl, Zeynal Abidin Kıymaz, Abdullah Gündoğan, Tekin Şahin, Erdal Yılmaz gibi yazarlar kalemi bırakmak zorunda kalacak.

cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber