Gayri resmi devam ettiği lisede yalancı karne verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkokul öğretmeni olan annesinin İzmir'in Seferihisar İlçesi'ne tayininin çıkmasının ardından nakil işlemleri bir türlü gerçekleşmeyen ve devamsızlıktan kalan lise öğrencisine, bu süre içerisinde Seferihisar'da gayri resmi olarak devam ettiği lisenin yönetimi tarafından 'yalancı' karne verildi.

İzmir'deki Selçuk Anadolu Lisesi'nde öğretmen olan Fatma Akgül'ün tayini, geçtiğimiz dönem başında Seferihisar İlçesi'ndeki Muharrem Gürpınar İlköğretim Okulu'na çıktı. Ailesini alarak Seferihisar'a gelen Fatma Akgül, yine Selçuk Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören kızı Ezgi Deniz Akgül'ün kaydını da Seferihisar'daki Asil Nadir Çok Programlı Lisesi'ne aldırmak için gerekli işlemleri başlattı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne birçok kere başvuran ancak bir türlü olumlu yanıt alamayan Fatma Akgül'e kesin yanıt dün verildi. Toplanan komisyon, Ezgi Deniz Akgül'ün puanını gerekçe göstererek bu okula alınmasını reddetti. Bu süre içerisinde genç kız, derslerinden kalmamak için Asil Nadir Çok Programlı Lisesi'ne misafir öğrenci olarak gidip gelmeye başladı. Diğer öğrenciler gibi derslere giren Ezgi Deniz Akgül, sınav zamanı da imtihan olarak öğretmenlerinden not aldı.

Yarıyıl dönemi nedeniyle karne alan öğrencilerden biri de Ezgi Deniz Akgül oldu. Yarı yıl boyunca diğer öğrenciler gibi derslerine çalışan öğrencinin mağdur olmaması için okul yönetimi tarafından talihsiz öğrenciye de karne verildi. Ezgi Deniz'in annesi Fatma Akgül ise, olay nedeniyle çok mağdur olduklarını belirterek, "Nakil işlemleri için bütün evrakları hazırlayarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdim ama evrakların hiçbir işlem görmediğini öğrendim. Dün de komisyon toplanmış ve çocuğumun puanını gerekçe göstererek naklinin mümkün olmadığı bana iletildi" dedi.

Asil Nadir Çok Programlı Lisesi'nin verdiği karnenin hiçbir resmiyeti olmadığını kaydeden Fatma Akgül, "Karne yasal değil, geçerliliği yok. Buradaki derslerinin sonucunu belirten bir karne ama resmi olarak değil. Bu karne, okulun iyi niyet göstergesi ancak kızımın bir yılı kaybolmuş durumda. Konuyla ilgili yönetmelikte, 'Bu nakillerde naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından az olmaması ve kontenjan açığı bulunması şartı aranmaz' şeklinde belirtiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönetmelikten haberi yok. Sürekli gergin günler yaşıyoruz. Bize olumsuz cevap veriliyor. Sadece çocuğumun basit bir işlemini gerçekleştirmeye çalıştık. Hayati bir mesele bu. Bu belgeyle onlara görevlerini hatırlamaya gideceğim, sonrasını bilmiyorum. Bu kadar lakayt davranılır mı? İnsan hayatıyla nasıl böyle oynayabilirler. Bu sorumsuzluluğu nasıl üzerlerine alıyorlar" şeklinde konuştu.

Çocuğunun çok gergin olduğunu, aldığı karnenin sevincini yaşayamadığını belirten Fatma Akgül, kızının okumaktan soğuduğunu, eğer bir yılı giderse okula devam etmek istemediğini söyledi.

Ezgi Deniz Akgül ise, aldığı karnenin yasal bir karne olmadığını ancak yine de kendisini okula kabul ettiklerini ifade ederek, "Ben yine de derslerime çalıştım ancak bu durumdan çok etkilendim. Bu durum belki benim 1 seneme mal olacak. Umarım çözülür çünkü ben çok üzüldüm ve arada kaldım. Olayları tam bilmiyorum ama sonuçları ve başkalarının sorumsuzluğu ben etkiliyor. Eğer bu durum benim 1 seneme mal olursa okula ve okumaya olan küskünlüğüm artacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber