Bismil'de sağlık çalışanının darp edilmesi

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı'nda görev yapan diş hekimi Raziye Yavuz Gültekin'in darp edilmesi, sağlık çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Diyarbakır Diş Hekimleri Odası tarafından protesto etti.

Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bismil'de sağlık çalışanının darp edilmesi

Bismil Ağız ve Diş Hastanesi önünde bir araya gelen SES ve Diyarbakır Diş Hekimleri Odası üyeleri, Dr. Raziye Yavuz Gültekin'e yapılan saldırıyı protesto etti. SES Diyarbakır Şubesi ile Diyarbakır Diş Hekimleri Odası'nın düzenlemiş olduğu basın açıklamasını Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Emrah Ayna yaptı. Ayna, "2 Mayıs 2013 Perşembe günü, Bismil Devlet Hastanesi

Ağız ve diş Sağlığı'nda görev yapan Dr. Raziye Yavuz Gültekin'e diş hastası saldırgan tarafından saldırıya uğramıştır. Diğer tüm sağlık çalışanları gibi, hastalarının bir an önce tedavi edilmesi ve ağrılarının giderilmesi için emek harcamaktan başka bir kaygısı ve düşüncesi olmayan hekim arkadaşımız, hastaneye tedavi olmaya gelen hasta ve hasta yakını tarafından önce tehdit edilmiş arkasından hasta ve kocası tarafından öncelikle sözlü daha sonrasında fiziki saldırıya maruz kalmıştır. Uğradığı saldırı sonucu bir elin parmaklarında kırık ve diğer kolun bileğinde çatlak oluşmuştur" dedi.

Saldırganların elini kollunu sallayarak Bismil sokaklarında gezdiğini ifade eden Ayna, "Gültekin arkadaşımıza çirkin saldırıda bulunanlar, Bismil sokaklarında elini kolunu sallayarak dolaşmaya devam ediyor. CMK'nın 100/3 maddesi gereğince meslektaşımızı yaralayan iki saldırganın tutuklu yargılanmaları gerekirken, meslektaşımızın yerine getirdiği kamu görevi dolayısıyla saldırıya uğradığı dikkate alınmaksızın, adli kavgaymış gibi iki saldırgan hukuka aykırı bir biçimde bırakılmıştır. Devletin vermiş olduğu tüm kamu hizmetlerinin içerisinde en çok sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasının sebeplerinden başlıcası, sağlığın ve hayatın teslim edildiği sağlık çalışanlarını koruyan ve güvenliklerini sağlayan hukuksal düzenlemenin yeterli olmamasıdır" diye konuştu.

Diş Hekimi Gültekin ise, olayın bir anda geliştiğini, önce hakaret ve küfür, ardından ise fiziki saldırı olarak gerçekleştiğini ifade etti. Bu gibi saldırıların ülkemizde gitgide artış gösterdiğini aktaran Gültekin, uzun zamandır güvenlik elemanı istenilmesine rağmen devlet hastanesi tarafından herhangi bir güvenlik elemanının temin edilmediğine de dikkat çekti. Dokuz günlük iş göremez raporu alan Gültekin, psikolojisinin halen bozuk olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber