Bakan Çelik 'bunlarda utanma yok' dedi, Hürriyet yayına devam etti

Haber Giriş : 07 Ocak 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet gazetesi dün "Kamuran Zeren" imzasıyla "Karneyle lobi mektubu" başlıklı bir haber yayımladı. Gazete bu haberde, yarıyıl tatiline girecek bazı meslek liselerinde karneye iliştirilmiş olarak, imam hatip dahil meslek liselerine çifte diploma olanağı sağladığı için Başbakan Erdoğan'a teşekkür mektubu örneği dağıtılacağını iddia etmişti. Hürriyet haberinde bunun bir bakanlık kampanyası olduğunu ve organizasyonun okul aile birliklerinin işbirliğiyle yapılacağını belirtmişti.

Bu haber üzerine Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik dün sert bir açıklama yayımladı. Çelik açıklamasında şunları söylemişti:

"Utanma, sıkılma, edep diye bir şey vardır. Biz güya bütün okullarımıza bir talimat vermişiz, Milli Eğitim Bakanlığı bunu yapmış. Demişiz ki, 'Sayın Başbakana Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle ilgili teşekkür mektupları yazın'... İşte bir meslek lisesindeyiz, lise müdürü, öğretmenleri idareciler var. Bu okula böyle bir resmi yazı geldi mi? Sevgili gençler size kimse böyle bir telkinde bulundu mu? Birileri oturup masa başında bir haber uyduruyor, bir yalan atıyor. Önce kendisi bu yalana inanıyor, sonra insanları bu yalana inandırmaya çalışıyor.''

Ancak bu sert açıklamaya larşın Hürriyet onbinlerce okulun bulunduğu Türkiye'de sadece bir lisede bu mektupların dağıtıldığını göstererek "Bakan kızdı ama" başlığıyla verdi. Bugünkü haberi yapan ise Serkan AKKOÇ'du. Herhalde haberi ilk yapan Zeren utanmıştı!.

Hürriyet sadece bir lisede bulabildiği ve bu lisede de okul aile birliklerinin işgüzarlığıyla dağıtıldığını iddia ettiğini haberini yine gazetenin ilk sayfasında yayımladı.

haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber