Bazı kamu kurum kuruluşlarındaki kadrolara başvurabilmek için aranan "erkek olmak" koşulu kaldırılarak, başvuru süresi uzatıldı.

Haber Giriş : 12 Aralık 2003 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı kamu kurum kuruluşlarındaki kadrolara başvurabilmek için arnan "erkek olmak" koşulu kaldırılarak, başvuru süresi uzatıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait "İnşaat Mühendisliği", Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait "Hava Trafik Kontrolörü Adayı" ve Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne ait "Muhasebeci" ve "Eksper" kadroları için, "erkek" olmak koşulunun ilgili genel müdürlüklerce istendiğini ve yerleştirmeyi yapacak ÖSYM tarafından verilen ilanlarda bu koşulun yer aldığını ifade etti.

"Anayasanın ve yasaların cinsiyet ayrımına izin vermediğini" vurgulayan Şahin, açıklamasında şunları söyledi:

"Dolayısıyla, herkesin hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın kanun önünde eşitlik ilkesine göre, kamu hizmetine girme ve yararlanma hakkını düzenleyen temel normlar karşısında, bu işlemin düzeltilmesi için Bakanlığımızca ÖSYM'den başvuru süresinin uzatılması istenmiştir.

Yapılan değerlendirme sonucunda, yukarıda belirtilen koşul nedeniyle başvuramayan kadın adaylar tercih formunu en geç 19 Aralık 2003 Cuma günü saat 17.30'a kadar, 'Karyağdı Sokak No:28 Aşağı Ayrancı-Ankara' adresindeki ÖSYM Ankara Bürosu'na veya Bilkent'teki ÖSYM Danışma Bürosu'na elden teslim etmeleri ya da tercih formlarını belirtilen tarihe kadar ÖSYM-SHB Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara adresine posta ile göndermeleri halinde atama işleminde değerlendirilme imkanı tanınması sağlanabilecektir."

digimedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber