İş-Kur'dan Ödemiş'te kadınlara bir destek daha

İş-Kur Umem 10 projesi kapsamında başlatılan uygulama kapsamında, Kooeperatif te bayanlar hem uygulamalı olarak hamur açarken, aynı zamanda akşamları ise teorik dersler görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş-Kur'dan Ödemiş'te kadınlara bir destek daha

İş-Kur'un Türkiye genelinde başlattığı ve ender yerlerde başlayan "Umem 10 Projesi" kapsamında Ödemiş'li bayanlar Kadın Kooperatifi çatısı altında, hamur açarak günlük yövmiyelerini çıkarırlarken, ayrıca "Gıda yönetmeliği konusunda dikkat edilmesi gereken konular", "Hijyen ve sağlık" konusunda dikkat edilmesi gerekenler, "Sanitasyon konusundaki detaylar" gibi bir çok konularda akşamları Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ders salonunda bilgilendirme dersleri eğitimci nezaretinde devam ediyor.

Umem 10 Projesi kapsamında, kursiyerlere uygulamalı olarak hamur açma ve börek çeşitleri konusunda eğitimci olarak Ödemiş Kadın Kooperatifinde eğitim veren Selma Kadak, "Kız Meslek Lisesi'nde uzun süre görev yaptım. Sonra çıraklıkta bir yıl çalıştıktan sonra, beslenme öğretmeni olarak emekli oldum. Şimdi Umem Projesi kapsamında kurs açtık. 480 saat teorik ders göreceğiz. Öğrenciler bu kurs bittikten sonra, 480 saat işletmelerde çalışacak. 11 kişilik bir grubumuz var ve çok ahenkli çalışıyorlar. Herkes yaptığı işten memnun, daha güzel, daha kolay şeyler üretmek için mücadele ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber