Üç çocuğu sahip çıkmayan yaşlı adama devlet sahip çıktı

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Morallı köyünde ikamet eden 82 yaşındaki Adnan Becit'e üç çocuğu sahip çıkmayınca devlet korumaya aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üç çocuğu sahip çıkmayan yaşlı adama devlet sahip çıktı

Germencik'in Morallı köyünde üç ay önce geçirdiği rahatsızlık sonucu Söke Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Adnan Becit'in çocuklarının ilgisiz kalması üzerine Kuşadası'nda ikamet eden köylüsü Bülent Sapmaz ve ailesi yaşlı adama sahip çıktı. Sapmaz ailesinin evinde bakımı yapılan Becit, yaklaşık bir bucuk ay burada kaldı.

82 yaşındaki felçli ve sosyal güvencesi olmayan Adnan Becit'in köylüsü Bülent Sapmaz, Kuşadası Kaymakamlığına başvurarak, "Adnan Becit'in üç çocuğu var ama bakmıyorlar. Becit Amca, köyünde elektriği suyu olmayan yarı yıkık bir evde kalıyor. Yarı felçli olan Becit Amca için yardımcı olunmasını istiyorum" diyerek yaşlı adamın devlet korumasına alınmasını istedi.

Konudan haberdar olur olmaz yaşlı adamla yakından ilgilenen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Aydın Valiliği ile irtibata geçti. Yaşlı adamın resmi yazışmaların tamamlanması sürecinde oluşacak sürede mağdur olmaması için Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile bağlantıya geçen Ayhan, Valisi Kerem Al'ın da talimatı ile üç çocuğunun bakmadığı 82 yaşında Adnan Becit'in Aydın Huzurevinde huzurlu günlere kavuşması sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber