Bakan Unakıtan'a ilginin kaynağı bulundu!

Haber Giriş : 08 Ocak 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIŞ ayları geldiğinde Başkent'te verilen resepsiyonların ardı arkası kesilmez. Beş yıldızlı oteller, haftanın hemen her günün akşamı için yeni bir resepsiyonun hazırlığını yapar. Özellikle diplomasinin ve ekonomi yönetiminin verdiği resepsiyonlara ilgi oldukça fazladır. Resepsiyonun konukları arasında bir de kabine üyeleri varsa, bu ilgi daha da yoğunlaşır.

Kabinenin en renkli simalarından biri olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın katıldığı resepsiyonlar da oldukça hareketli geçiyor. Kendi deyimiyle ?kasanın anahtarı? Unakıtan'da olduğu için yapacağı her açıklama dikkatle izlenir. Bu nedenle sadece resepsiyonun diğer konukları değil, basın mensupları da gözlerini Maliye Bakanı Unakıtan'dan ayırmaz. Geçtiğimiz günlerde böyle bir resepsiyona katılan Maliye Bakanı, kapıdan içeri girdiğinde yaklaşık 30 basın mensubu tarafından yakın markaja alındı.

Görüşme trafiği
BASIN mensupları ve yakın koruma polisleri arasında sağına soluna dönmekte zorlanan Unakıtan ilk olarak resepsiyonun yapıldığı salonun kapısından içeri fazla ilerleyemedi. Unakıtan bu durumdan rahatsız olunca duruma koruma polisleri müdahale etti. Bakanla birlikte tüm basın mensupları da tam bir itiş kakış içinde yürümeye çalıştı. Salonda küçük bir izdiham yaşanınca Unakıtan daha fazla ilerlemekten vazgeçti ve bulunduğu yerde resepsiyonun diğer konuklarıyla sohbet etmeye başladı.
Unakıtan'a konukların ilgisi de okudukça fazlaydı. İşverenler, sendikacılar, sanayiciler derken, Maliye Bakanı'yla sohbet etmek isteyenlerin listesi uzadıkça uzadı. Her 5 dakikada bir farklı kişilerle sohbet etmek durumunda kalan Unakıtan, yine resepsiyon salonunda dolaşmaya başlayınca basın mensupları da peşinden sürüklendi.

Para bende
BASIN mensupları Unakıtan'a bu ilginin kaynağını sorunca, Maliye Bakanı yine her zamanki üslubu ile cevap verdi:
?Para, para, para... Para bende olduğu için herkes benim yanıma geliyor.?
Bunu üzerine basın mensuplarıyla Maliye Bakanı arasındaki diyalog şöyle gelişti:
-Sayın Bakan'ım bu ilginin nedeni sadece para mı?
- Evet, bu ilginin tek nedeni paradır çocuklar...
- Paramız gerçekten var mı, yoksa öyle mi gösteriyoruz?
-Tabii ki para var, hem de deste deste. Ancak kimseye yerini söylemem.
Unakıtan, bu açıklamasının ardından resepsiyondan yemek yemeden ayrılmaya kalkınca ev sahipleri duruma müdahale etti. Ancak Unakıtan, Ahsen Hanım'ın yanında bulunmadığını ve onsuz akşam yemeği yediği zaman boğazından geçmediğini söyleyerek salondan ayrıldı. Unakıtan'ın gitmesiyle birlikte yaklaşık 2 saat boyunca kameralarını ve objektifleri hazır bir şekilde bekleyen basın mensupları da rahat bir nefes aldı.

FİNAL
Aslında Unakıtan'ın durumunu
eski bir şarkı özetliyor: Para, para
para. Varlığı bir dert, yokluğu yara!

tercüman/anahtar deliğinden

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber