Önce ceza kestiler sonra kask hediye ettiler

Trafik polislerinden motosiklet sürücülerine ilginç uygulama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce ceza kestiler sonra kask hediye ettiler

Muğla'nın Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik haftası nedeni ile yapılan uygulamalar vatandaşlar tarafından tam not aldı. Bodrum Belediye meydanında trafik polislerinin motosiklet sürücüleri için yaptığı uygulamada kask takmayan sürücülere ceza kesildi. Daha sonra ise ceza kesilen motosiklet sürücülerine kask hediye edilerek kask takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Kask takmayan sürücülere 77 lira ceza kesen trafik polisleri ellerinde bulunan bütün kaskları kasksız olan sürücülere verdi. Az sayıda kask takmayan sürücü olması ise dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 3 saat boyunca belli noktalarda trafik kontrolü yapan polisleri Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün yakından takip etti. Sürücülere uyarılarda da bulunan Akgün motosiklet kullanıcılarına kaskın önemini de anlattı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Trafik Haftası nedeni ile kask takmayan sürücülere koruyucu kask dağıttıklarını ifade ederek, “Burada yaptığımız uygulamanın amacı trafik kurallarını vatandaşlara anlatmak. Bunun için de bugün uygulamalarımızda motosiklet sürücülerinin kask kullanımı artırmayı amaçlayan güzel bir uygulamamız var” dedi.

Öte yandan, bir sürücüye ise kask takmadığından dolayı 77 liralık ceza kesildi. Kask hediye edilen sürücü ise bir gün önce trafik kazası geçirdiğini belirterek, kafasında hasar oluştuğunu ifade etti ve bundan sonra kask takma konusunda daha dikkatli olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber