Bir günlük fazla özgürlük 25 gün hücre cezasına dönüştü

Bursa'da açık cezaevinde yatan Murat Ağırbaşlı, annesinin rahatsızlığı için izin alıp çıktığı cezaevine bir gün geç gidince 25 gün hücre cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir günlük fazla özgürlük 25 gün hücre cezasına dönüştü

Bursa'da açık cezaevinde yatan Murat Ağırbaşlı, annesinin rahatsızlığı için izin alıp çıktığı cezaevine bir gün geç gidince 25 gün hücre cezasına çarptırıldı. Bunun üzerine açlık grevi başlatan Ağırbaşlı'nın ailesi Cumhurbaşkanından yardım istedi.

Osmangazi ilçesi Selamet Mahallesi'nde ikamet eden Murat Ağırbaşlı, 2 yıl önce işlediği yaralama suçu sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak kapalı cezaevine konuldu. Bir süre sonra açık cezaevine alınan Ağırbaşlı, annesinin kalp rahatsızlığı sebebiyle 5 günlük özel izin alarak evine geldi. Evinde tedavi gören annesi ile ilgilenen Ağırbaşlı, cezaevine bir gün geç gidince 25 gün disiplin cezası aldı.

5 gündür hücrede açlık grevi yapan Ağırbaşlı'nın eşi Hülya Ağırbaşlı, "Ben eşimi destekliyorum. 6 çocuğumla ben de grev yapıyorum. Benim eşim disiplin cezası aldı. Bütün hakları elinden alındı. Benim eşim açık cezaevinde yatmaktaydı, annesi hastalandığı için izne geldi. İznini bir gün geciktirdiği için eşimi kapalı cezaevine alarak disiplin cezası verdiler.

25 gün hücre hapsi aldı. Eşimin disiplin cezasının kaldırılmasını istiyorum, 2 çocuğumu okuldan almak zorunda kaldım ve geçimimi sağlayamıyorum. Yatalak annem var, onun bakıcı aylığı ile evimin kirasını veriyorum, kendim de mendil satarak evimi geçindirmeye çalışıyorum" dedi.

20 senedir yatağa mahkum olduğunu ve bir senedir oğlunu görmediğini dile getiren Ayşe Arıkan, "Kalp hastasıyım. Ben hastalanınca çocuğum beni bırakamadı, bir gün sonra teslim oluyor. Daha sonra çocuğumu kapalıceza evine alarak 25 gün hücre hapsi verdiler. Bunu Cumhurbaşkanımızın kaldırmasını istiyorum, yardımcı olsunlar bize. Oğlumun 6 çocuğu var. Kimsemiz yok. Mağdur durumdayız. Bize zaten oğlumdan başka bakan kimse yoktu" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber