Dede ile torunu rekor kırdılar

Eskişehir Osmangazi İlkokulu; Çevre Sağlık ve Temizlik Kulübü'nün her yıl düzenlediği, en çok damacana kapağı ve atık pil toplama kampanyasının ikinci yılında yine en büyük destek Melike Sarıtaş ile dedesi Halit Aydoğan'dan geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dede ile torunu rekor kırdılar

Okul Müdürü ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İsmail Altınkaynak, okul çapında toplam 15 bin 450 adet kapak 37 kilo pil toplandığını, bunların yanı sıra okul öğrencisi Melike Sarıtaş ile dedesi Halit Aydoğan'ın geçen sene 27 bin 92 adet damacana kapağı, 17 bin 360 pet şişe kapağı toplayarak büyük bir örnek davranış sergilediğini söyledi.

Altınkaynak "Bu sene de öğrencimiz ile dedesi, kendi rekorlarını kırarak

52 bin 900 adet damacana kapağı, 43 bin 120 pet şişe kapağı toplayarak hepimize örnek olacak bir yardımseverlik örneği göstermiştir" dedi.

Toplanan kapaklardan alınan tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi bir aileye teslim edildi. Memur-Sen toplantı salonunda düzenlenen devir teslim törenine, Melike Sarıtaş ile dedesi Halit Aydoğan, Eğitim Bir-Sen il Başkanı İsmail Altınkaynak, Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Hakan Alparslan, tekerlekli sandalyeyi kullanacak olan Seyit Ahmet Tuncer babası Mustafa Tuncer katıldı.

Melike Sarıtaş ile dedesi Halit Aydoğan, kendilerine yardımcı olan tüm komşularına ve Osmangazi İlkokulu öğrencilerine teşekkür etti. Aydoğan, 200 kişilik ailenin desteği ile bu mutlu sona ulaştıklarını kaydetti.

YAŞAMA SEVİNCİNİ KAYBETMEYİN

Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Hakan Alparslan ise bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olması için bir engel teşkil etmemesi gerektiğini belirtti. Sıkıntı ve zorlukların olacağını ancak her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesi gerektiğini kaydeden Alparslan "Engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarından ziyade, asıl önemli olanın engellilerin eğitim ve sağlık imkanlarının hazırlanması suretiyle, toplumla kaynaştırılması ve nihayet istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerekir. Engelli olmak, sadece engellilerin sorunu değildir. Bu sorun toplumumuzun ortak sorunudur. Her sağlıklı bireyin bir gün engelli olabileceği gerçeğini unutmadan ortak akıl ile hareketle çözüm üretilmesi gereken bir konudur. Topladığımız kapakların bir kısmıyla ihtiyaç sahibi bir kardeşimizi tekerlekli sandalyesine kavuşturuyoruz. Bizler, yeni nesle örnek olacak bu organizasyona sahip çıkan, 52 bin 900 adet damacana kapağı, 43 bin 120 pet şişe kapağı toplayarak hepimize örnek olacak bir yardımseverlik örneği gösteren Melike Sarıtaş ile dedesi Halit

Aydoğan'a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber