Öğrenciye parayla taciz

Haber Giriş : 09 Ocak 2006 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da 10-13 yaşlarındaki beş kız öğrencinin çok para harcaması öğretmelerinin dikkatini çekince gerçek ortaya çıktı: Kızları para karşılığı taciz eden üç kişi tutuklandı

Vakfıkebir'de beş ilköğretim okulu öğrencisine para karşılığı cinsel tacizde bulundukları ileri sürülen üç kişi tutuklandı. İlçede tepki toplayan olayı, öğrencilerin aşırı harcamalarından şüphelenen rehber öğretmenin dikkati ortaya çıkardı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuyan ve yaşları 10 ile 13 arasında değişen kız öğrenciler R.K., M.B., A.Ö., Y.K. ve E.N.'nin, okul kantininde ve dışarıda diğer öğrencilere göre fazla para harcaması, bir rehber öğretmenin dikkatini çekti. Öğrencilerin ailelerinin maddi durumlarının çok iyi olmadığını belirleyen öğretmen, şüphelerini okul yönetimi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Takibe alınan beş kız öğrencinin, düzenli olarak ilçedeki belirli işyerlerine uğradıkları belirlendi ve savcılık kararıyla öğrencilerin ifadelerine başvuruldu.

Üç kişi de aranıyor
Öğrenciler, ilçede bakkal dükkânı işleten 53 yaşındaki R.G., anahtarcılık yapan 69 yaşındaki A.İ.S. ve balıkçılık yapan 55 yaşındaki N.T. ile adları gizli tutulan üç kişinin, kendilerine sürekli para verip, cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. İlçede infial yaratmaması için büyük gizlilik içinde yürütülen soruşturma kapsamında, R.T., A.İ.S. ve N.T. geçen cuma gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Buradaki sorgularının ardından önceki gün adliyeye sevk edilen üç kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer üç kişinin aranmasına ise devam ediliyor. Bu arada Trabzon Adli Tıp Kurumu Şubesi'nde yapılan muayenede, beş kız öğrencinin hiçbirinde tecavüz veya fiili livata bulgusuna rastlanmadı.

Kaymakam: İğrenç bir olay
Vakfıkebir Kaymakamı Hüseyin Nail Atay, olayın hem kendisinde, hem de ilçe halkında üzüntü yarattığını belirterek şöyle konuştu: "Birkaç kendini bilmezin sapıkça hareketleri yüzünden ilçemizin adı lekeleniyor. Yargı gerekeni yapacaktır. Bu iğrenç olayı gerçekleştirenleri kınıyorum. Aileleri de çocuklarıyla ilgilenmeleri gerektiği konusunda uyarıyorum."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber