SHÇEK'ten aileye dönüş projesi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2006 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) yurt ve yuvalarında barınan 12 bin çocuktan yaklaşık 1.700'ü annesinin yanına döndü. Anneye dönüş projesi, kurumun, yurt ve yuva çocuklarına ayni ve nakdi yardımla ailelerinin yanında bakımı hedefleyen çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirildi.

Gelişmiş ülkelerde kurum bakımı sadece çok acil ve aile yanında bakılamayacak durumda olan yurt ve yuva çocukları için uygulanıyor. Türkiye'de ise korunmaya muhtaç çocuklara verilen hizmetler, kurum bakımında yoğunlaşıyor. Türkiye'de, yurt ve yuvalarda barınan 20 bin çocuktan, 12 bini sadece ekonomik koşullar nedeniyle buralarda kalıyor.

Aileye dönüş projesi ile kurum bakımı gibi maliyeti yüksek tedavi edici hizmetler yerine daha az maliyeti olan koruyucu, önleyici, destekleyici ve geliştirici sosyal hizmetlere ağırlık ve öncelik verilmiş oluyor. Proje kapsamında 9 ay gibi bir sürede 1.673 çocuk ailesinin yanına döndü. Kurum, bu çocuklara ayni ve nakdi yardım yaparak, ailelerinin yanında bakımlarını üstleniyor.

Ailesi yanında bakılan çocukların her biri için 158 Yeni Türk Lirası (YTL) nakit olarak, ayrıca sağlık, okul ve kırtasiye benzeri ihtiyaçların karşılanması amacıyla da yaklaşık 150 YTL veriliyor. Bazı bölgelerde ise ayni ve nakdi yardımlar 200 YTL'ye ulaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber