Kürtçe propaganda yapan bombacı duruşmadan atıldı

İzmir'in Eşrefpaşa semtinde, beş yıl önce araca yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlatarak bir askerin ölümü, biri albay 23 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla 8'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kürtçe propaganda yapan bombacı duruşmadan atıldı

25'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan sanıklardan B.S, tercüman aracılığı ile verdiği ifadesinde kürtçe siyasi propaganda yapmak istedi. İzmir 10.Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ali Sayın, siyasi propaganda yapmaması konusunda sanığı iki kez uyardı. Hakim Ali Sayın, uyarılara rağmen propaganda yapmayı sürdüren sanığı jandarmalar tarafından salondan çıkarttı.

OLAY

21 Ağustos 2008'de Yağhaneler semtinde meydana gelen olayda, park halindeki bir otomobile yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Er Hüseyin Arısoy'un ölümü, biri albay 2 asker, 8 polis memuru ve 13 sivil yaralandı.Olayın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat ekipleri operasyon yaptı. Eylemi gerçekleştirdikleri belirlenen "Ahmed" kod adlı B.S, yardımcıları Z.B, G.D. ve kendilerine yardımcı oldukları saptanan T.S., R.T., H.Ş., M.S. ve Y.Ş. tutuklanırken diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

25'ER KEZ MÜEBBETLE YARGILANIYORLAR

İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesinde

yapılan duruşmada gerginlik yaşandı. Asker Hüseyin Arısoy'u "kasten öldürme', albay ile polislerin

bulunduğu 23 kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs', "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçlarından 25'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan 8 sanık, karar öncesi son ifadeleri vermek için hakim karşısına çıktı.

Sanık B.S., tercüman eşliğinde Kürtçe siyasi savunma yapmaya kalktı.

Mahkeme Başkanı Ali Sayın, sanığı tarihsel değil, bombalama olayı ile ilgili savunma yapması konusunda uyardı. Sanık B.S., buna rağmen siyasi amaçlı savunmalarına devam edince, sanık

jandarma nezaretinde duruşma salonundan dışarı çıkartıldı, diğer tutuklu sanıklarda bu durumu

protesto için duruşma salonunu terk etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber