Sahte kimlikle babalarının arsasını satmak isterken yakalandılar

ŞANLIURFA'da, babasıyla aynı ad ve soyad taşıyan birini bularak babalarına ait arsayı satmaya kalkışan 3 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte kimlikle babalarının arsasını satmak isterken yakalandılar

Arsanın gerçek sahibiyle aynı ad ve soyadı taşıyan kişi de gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da yaşayan 75 yaşındaki Ahmet K., kendi adına kayıtlı olduğunu iddia ettiği bin 523 metrekare arsayı satmak için öğle saatlerinde Tapu Müdürlüğü'ne geldi. Tapu Müdürlüğü'nde görevli memur, satışı yapılacak arsanın sahibi olarak başvuran Ahmet K.'nın kimlik bilgilerinde farklılık olduğunu gördü. Resmi kayıtlar ile kimlik bilgileri arasındaki farklılıktan şüphelenen görevli, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine Tapu Müdürlüğü'ne gelen polis, yaptığı incelemede arsanın gerçek sahibi olan Ahmet K.'nın 3 çocuğunun, babalarına ait arsayı aynı isimli bir başkası aracılığıyla satmaya kalkıştığını belirledi. Bunun üzerine polisler, şüpheli Ahmet K. ile gerçek tapu sahibi Ahmet K.'nın çocukları M.K., EK. ve Z.K.'yi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanmasına başlanan şüpheliler, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber