OGM'de, vekillere kadroda mutabakat sağlandı

Orman Genel Müdürlüğü vekil memur olarak çalışanların bir defaya mahsus olarak asil kadrolara atanması hususunda yetkili sendika ile mutabakata vardı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OGM'de, vekillere kadroda mutabakat sağlandı

Kamuyda üst görevlere nasıl atanılacağı, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik"te düzenlenmiştir.

Buna göre, şef veya müdür gibi görevlere atama yapılabilmesi için, kurumun görevde yükselme sınavı açması gerekmektedir.

Ancak kurumlar bu yöntemi pek kullanmamaktadır. Zira bu yöntem de sözlü sınav bulunmaktadır. Bunun yerine görevlendirme veya vekalet gibi yöntemler kullanılmaktadır. Vekalet yönteni ise amir tarafından her zaman için sonlandırılabilecek bir yöntem şekli olduğundan, burada vekil memurun sendikal mensubiyeti dahi etkilemektedir. İktidarda kim varsa, vekil memurlar o sendikadan olmaktadır.

İşte böyle bir ortamda, yani bu kişilerin herhangi bir kritere tabi olmadan alındığı ortada iken, bu kişilere kadro istenmesi uygun değildir.

Ancak Orman Genel Müdürlüğünün 2013 yılı Kurum İdare Kurulu toplantısında genel müdürlük ile yetkili sendika, vekil memurlara bir defaya mahsus olmak üzere kadro verilmesi hususunun Kamu Personel Danışma Kuruluna sunulmasına karar vermiştir.

Süreç tamamlanmamış olmasına ve KPDK'nın bu tür bir talebe olumlu bakmayacağını düşünmemize rağmen, hak ve adalete uygun olmayan bu yönde bir talebin, hem OGM hem de yetkili sendika tarafından mutabakata varılarak alınmış olmasını uygun bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.

İŞTE MUTABAKAT METNİNİN İLGİLİ SAYFASI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber