Siirt'in tanıtımı için 5 dilde kitap

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Siirt'in tarihi ve kültürel yerlerini tanıtmak amacıyla çıkardığı tanıtım kitabı Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça'ya çevrildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'in tanıtımı için 5 dilde kitap

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Siirt'in tarihi ve kültürel yerlerini tanıtmak amacıyla çıkardığı tanıtım kitabı Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça'ya çevrildi. Almanca olarak çevirisi tamamlanan kitapta yakında basılacak.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Siirt'in tanıtımı ile ilgili İngilizce, Türkçe, Arapça ve Kürtçe dillerinde ilk etapta 5 bin katalog basımı gerçekleşmişti. Kısa sürede beğeni toplayıp tükenince İl Müdürlüğü, 2'inci baskısını Dicle Kalkınma Ajansı işbirliği ile 12 bin adet olarak basmaya karar verdi.

Gerek turizm, gerekse kültürel anlamda Siirt'in tanıtımını yapmaya çalıştıklarını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, "12 bin yıllık bir geçmişi ile dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olan Siirt, çok zengin bir tarihi ve kültürel doku ile eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Müdürlük olarak profesyonel bir ekiple hassasiyetle hazırlayarak baskısını yaptırdığımız 5 bin adet Türkçe ile birlikte İngilizce, Arapça ve Kürtçe dillerine çevirdiğimiz tanıtıcı katalogları talep artınca şimdi 2'inci baskıları için çalışmalar tamamlandı. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından finanse edilen 12 bin adet tanıtım kataloğunun baskısı tamamlanarak Müdürlüğümüze teslim edildi. Yurt içi ve yurt dışına göndererek ve fuar ile açılan stantlarda tanıtım kataloglarını dağıtarak, üç dilli kardeş şehri Siirt'imizi geniş kitlere ulaştırmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Uslu, ayrıca ilin kültür envanterinin tamamlanması çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Söz konusu broşür ve katalogların çevirisi Almanca olarak çevirisi tamamlanarak yakında basılacak. Son olarak 11-12 Mayıs'ta iki günü kapsayan 'Veysel Karan-i' Anma ve Anneler Günü' etkinlikleri çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce açılan stantta yerli ve yabancı turistlere tanıtım katalogu ve broşür dağıtıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber