Çorlu Belediyesi asansör denetim ve muayeneleri hakkında duyuru yayınladı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Asansör Denetim ve Muayeneleri hakkında duyuru yayınladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorlu Belediyesi asansör denetim ve muayeneleri hakkında duyuru yayınladı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Asansör Denetim ve Muayeneleri hakkında duyuru yayınladı.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, söz konusu duyuruda şu ifadelere yer verdi: 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile asansörünün yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur. Yine aynı yönetmelikte, Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün, yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır.

Yukarıda ifade edilmiş olan Yönetmelik doğrultusunda İlçemiz genelindeki asansörlerin 2013 yılına ait yıllık kontrolü için A tipi muayene kuruluşu olarak "ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş." ile belediyemiz arasında sözleşme imzalanmıştır. Yönetmelik gereği, asansör yıllık kontrolüne yetkili bakımcı firmanızın eşlik etmesi gerekmektedir. Kontrol sonucu, asansörünüzde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz edecek eksik ve kusurların tespit edilmesi halinde, bu eksiklikler giderilene dek asansörün işletilmesine izin verilmemelidir.

Binanızda,Sitenizde bulunan asansörün,asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere aşağıda iletişim bilgileri verilmiş olan A Tipi Muayene Kuruluşu ROYALCERT 'e başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmanız, bakımcı firma personeli nezaretinde gerçekleştirilecek kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanız, kontrol sonrası

raporlarınızı alarak, raporda belirtilen varsa eksik ve kusurları gidermeniz ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde hizmet vermesini sağlamanız gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber