Güney şelalesi heyelanda çöktü

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Güney Şelalesi'nin heyelanla çökmesinden dolayı üzüldüklerini belirterek, olayın hafta sonu olmamasının büyük bir faciayı önlediğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güney şelalesi heyelanda çöktü

Denizli'nin önemli turistik yerlerinden biri olan Güney Şelalesi'nde dün meydana gelen heyelan sonucu şelalenin ön kısmı büyük bir gürültüyle çöktü. Bir anda toprak aşağı doğru kayarken kayalar da yuvarlandı. Bu sırada şelalenin altında bulunan bir kişi yaralanarak ambulansla Güney Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 20 metre yüksekliğindeki şelale, Denizli'ye 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1. derecede Sit alanı ilan edilen Güney Şelalesi, Büyük Menderes Nehri üzerindeki doğal oluşum olarak biliniyor. Altı yıl önce yaşanan kuraklıktan dolayı debisi düşen ve yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalan Güney Şelalesi'ne 600 metre uzaklıktan borularla su taşınmıştı.

Olayla ilgili Denizli Valisi Abdülkadir Demir bir açıklama yaptı. Güney Şelalesi'nin Türkiye'de sınırlı sayıda olan tabiat anıtlarından bir tanesi olduğunu belirten Vali Demir, "1994 yılında yaklaşık 5 dekarlık alan tabiat anıtı olarak ilan edildi. Doğal Sit mülkiyeti Güney Belediyesi'nde.Etrafında özel mülkiyetler, ormanlık alan ve Cindere Barajı var Çok önemli bir değerdi.Koruma amaçlı imar planı yapılacaktı ama maalesef doğal bir olayla koptu ve şelaleden eser kalmadı" dedi.

Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını kaydeden Vali Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle olayın hafta sonu olmaması bir faciayı önledi. Çünkü hafta sonu çok önemli ziyaret alıyor. Bir vatandaşımız ayakta tedavi edildi. Bir kısım vatandaşımız mahsur kalmıştı, onlar kurtarıldı. Güney Şelalesi özel bir yapıydı. Bu güzel yeri kaybetmekten üzüntü duyuyoruz. Dün talimat verdik. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü doğal Sit alanı olması nedeniyle bugün oraya gittiler ve çalışma yapacaklar. Pamukkale Üniversitesi ile birlikte özellikle jeoloji bölümünde bir değerlendirme yapacağız. Hafriyat var ancak yol geçişine bir engeli yok. Doğal Sit alan olması nedeniyle karar almamız lazım. Temizleme ve açma çalışmaları yapılacak. Özellikle şelaleyi besleyen bir kanal var. O suyun yönlendirilmesi var. Böyle bir şelaleyi doğal bir olayda kaybetmiş olmamızdan dolayı büyük üzüntü duyduk."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber