Reyhanlı protestosuna müdahale eden polislere suç duyurusu

Adana'da Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, dün akşam Reyhanlı'daki saldırıyı protesto etmek için AK Parti Adana İl Başkanlığı'na yürümek isteyen gruba polisin biber gazlı müdahalesini kınayarak, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Reyhanlı protestosuna müdahale eden polislere suç duyurusu

Adana Adliyesi önünde toplanan aralarında DİSK ve KESK üyelerinin de olduğu yaklaşık 100 kişi, 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' ve 'Susma sustukça sıra sana gelecek' diye sloganlar attı. Grup adına konuşan ÇHD Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sefa Aydoğan, Reyhanlı'daki saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Reyhanlı saldırısında tepkilerini sokakta dile getirenlere polis eliyle orantısız güç uygulandığını söyleyen Aydoğan, "Basın açıklaması, gösteri ve toplantı yapma hakkı ihlal ediliyor" dedi.

Açıklamanın ardından ÇHD üyeleri ile bazı KESK ve DİSK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi, eylemcilere müdahale eden polisler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 'Gösteri hakkını engelleme, orantısız güç kullanımı ve biber gazı kullanmak suretiyle zarar verme' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber