TCDD, Kalite Yönetimi Ödülü'ne aday oluyor

Haber Giriş : 13 Ocak 2006 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık'tan onay alan TCDD, toplam kalite yönetimi sistemi kurulması için danışman şirketle anlaştı. Müşteri memnuniyetinde bu yıl % 25 artış hedefliyor

HIzlandIrIlmIŞ tren kazalarında onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan TCDD Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalite Derneği'nin (Kalder) verdiği Ulusal Kalite Yönetimi Ödülü'nü almak için başvuru yapacak. Genel Müdürlük bu yıl gerçekleştireceği 17 hedefini belirledi. Hedefler arasında, TCDD'nin Kalite Yönetimi Ödülü'nü almak için gerçekleştirdiği çalışmalar dikkati çekiyor. Kalite yönetimine geçebilmek amacıyla 2003 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren TCDD Genel Müdürlüğü, özellikle müşteriye hizmet veren personelini eğitimden geçiriyor. Danışman firmayla anlaşarak toplam kalite yönetimi sistemi kurulması konusunda ortak bir çalışma da yapan TCDD Genel Müdürlüğü, Kalder'e üye olmak için Başbakanlık'tan onay aldı.

20 Ocak'ta başvuracak

Genel Müdürlük aldığı izinle birlikte Kalder'in verdiği Ulusal Kalite Ödülü'ne 20 Ocak'ta adaylık başvurusunda bulunacak.

TCDD Genel Müdürlüğü, ayrıca Türk Standartları Enstitüsü ile görüşmelere başladı. TSE Belgesi almak için de çalışmalarını sürdüren TCDD Genel Müdürlüğü, kurumda kalite yönetimine geçebilmek için kalite yönetim kurulları ile kalite icra kurulu ve kalite ofisi oluşturdu. TCDD Genel Müdürlüğü, yaptığı bu çalışmaların paralelinde müşteri memnuniyetinde bu yıl yüzde 25 artış hedefliyor. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TCDD ve tüm demiryolcuların, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde gereken güce, bilgi birikime ve deneyime sahip olduğunu belirtti.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber