Kakava'yı izlemeye 200 bin kişi geldi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 5-6 Mayıs tarihleri arasında düzenledikleri Hıdrellez ve Kakava Festivali'nde Edirne'ye 200 bin ziyaretçinin geldiğini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kakava'yı izlemeye 200 bin kişi geldi

Hıdrellez ve Kakava Festivali'nin UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde aday listede yer aldığını ifade eden Sedefçi, "Lobi faaliyetlerimiz sürüyor. Bu festivalimiz de UNESCO'ya girdiğinde 3 unsur ile UNESCO'da yer alan bir kent olacağız" dedi.

Edirne Belediyesi olarak yılda 7 festival yaptıklarını ve bunlardan biri olan Hıdrellez ve Kakava Festivali'ni başarıyla tamamladıklarını ifade eden Sedefçi, "5 Mayıs'ta turlarla 160 bin kişi, toplamda 200 bin kişiyi ağırladık. Kültür Bakanlığı ile çalışma yapıyoruz. Umarım yakın bir süreçte Hıdrellez ve Kakava Festivali de UNESCO listesinde yer alacak" dedi.

Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında yapılacağını kaydeden Sedefçi, festivale 5 ülkenin bando takımlarının katılacağını ifade etti. Sedefçi son olarak, ünlü modacı Cemil İpekçi'nin 6 Haziran Perşembe günü saat 19.30'da Saraçlar Caddesi'nde Kırkpınar konseptli bir defile yapacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber