Cemaate sıcak süt ve poğaça ikramı

Derebucak'da, Müftülük haftada bir gün sabah namazlarından sonra camiden çıkan cemaate sıcak süt, poğaça ve simit ikramı yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cemaate sıcak süt ve poğaça ikramı

Konya'nın Derebucak ilçesinde, Müftülük tarafından haftada bir gün sabah namazlarından sonra camiden çıkan cemaate sıcak süt, poğaça ve simit ikramı yapılıyor.

Derebucak İlçe Müftüsü Ali Hayri Çelik, yaptığı açıklamada, İlçe Müftülüğü'nün başlattığı yeni uygulamanın vatandaşlar ve gençler arasında büyük memnunlukla karşılandığını söyledi.

Uygulama çerçevesinde ilçe merkezinde Merkez Camisi önünde her Cuma günü sabah namazını müteakip ev ve işyerlerine gitmek üzere dağılan cemaate sıcak süt, poğaça ve simit ikramında bulunulduğunu belirten Çelik, sabah namazlarının camide cemaatle kılınmasını teşvik etmek ve gençlerin sabah namazlarında bir araya gelmesini sağlamak için böyle bir uygulamayı başlattıklarını söyledi. Uygulama kapsamında ilçe merkezinde yaşayan gençlerle belirlenen bir kahvehanede bir araya geldiklerini de belirten Çelik, kahvaltı programında bir araya geldikleri gençlere her hafta bir ayetin tefsirini öğrettiklerini sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber