Havalimanında halk sağlığı acil durum tatbikatı

ANTALYA Havalimanı'nda bulaşıcı hastalığa yakalanan yolcuların hastanelere sevk edilmesiyle ilgili tatbikat yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalimanında halk sağlığı acil durum tatbikatı

Tatbikatta sağlık görevlileri tarafından hazırlanan sedyeyle uçaktan alınan yolcular, hastaneye sevk edildi.

Antalya Havalimanı'nda Halk Sağlığı Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta bir yolcu uçağı, tespit edilen bulaşıcı hastalık nedeniyle zorunlu inişe tabi tutuldu. Senaryoya göre, kabin görevlileri durumlarından şüphelendikleri 3 yolcu için kuleye bilgi verdi. Bunun üzerine Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar alarma geçti. Güvenlik görevlileri maskelerini takıp uçak etrafında önlem aldı. Uçağa özel kıyafetlerle giren sağlık görevlileri, diğer kurumlarla ortak operasyona başladı. Özel kıyafetler giyen ekipler uçakta bilgilendirme yaptıktan sonra sedyeyle yolcuyu uçaktan indirdi. Hastalık tespit edilen iki kişi sağlık görevlileri eşliğinde uçaktan indirilerek, hazır bekletilen özel ambulanslara alındı.

Antalya Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Sorumlu Doktoru Mustafa Doyduk, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla 1938 yılında kurulduğunu söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün tüzüğü gereği Antalya Havalimanı Halk Sağlığı Eylem Planı'nı hazırladıklarını kaydeden Dr. Doyduk, "Bu planı test etmek amacıyla diğer kurumlarla ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için 'Halk Sağlığı Acil Durum Tatbikatı' düzenledik" dedi. Dr. Doyduk, tatbikat hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Ülkemize gelmekte olan bir uçakta bulaşıcı hastalığı olan yolcular tespit edildi. Tatbikatta hasta yolcular, Antalya Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Acil Müdahale ekibi ve 112 ekipleri tarafından uçaktan alınarak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yüksek ateş, solunum sıkıntısı, bulantı, kusma şikayeti olan hastaların durumunun ciddi olduğu anlaşıldı. Beraberinde hafif şikayetleri olan 3 hastayı hastaneye sevk ettik. Diğer yolcuların muayenesini, ayrılan özel bir bölümde yaptık. Gerekli bütün önlemleri aldık. Formların doldurulmasının ardından yolcuların ülkemize girişlerini sağladık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber