Hemşireler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

Nevşehir'de Hemşireler Haftası düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hemşireler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

Nevşehir'de Hemşireler Haftası düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında ilk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Hemşireler ile beraber İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve daire müdürlerinin katıldığı törende hafta dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

Tören daha sonra Nevşehir Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreni ile devam etti.

Nevşehir'de bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarının idarecilerinin ve çok sayıda hemşirenin yanı sıra Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı, J. Kd. Alb. Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen'in de hazır bulunduğu tören açılışında konuşan Dr. İ. Ş. A. Nevşehir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aslı Asar, günün anlam ve önemine değinerek, tüm meslektaşlarının hemşireler gününü kutladı. Asar, ayrıca hastanelerinde yapılan organ bağışı çalışmaları nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildiklerini de belirterek bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Abdurrahman Savaş'ta geçmiş ile günümüz kıyaslandığında ülkemizdeki sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler olduğunun herkes tarafından kabul edildiğini belirterek, ülkemize dünyanın dört bir tarafından sırf sağlık hizmeti almak için gelen binlerce kişinin bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Vali Savaş, sağlık alanındaki gelişmelerde büyük emekleri ve gayretleri olan hemşirelere de teşekkür ederek haftalarını kutladı. Savaş ayrıca hastanenin Organ Bağış Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın'a Sağlık Bakanlığı tarafından, yapmış olduğu çalışmalar sebebi ile gönderilen Teşekkür Belgesi'ni takdim ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber