Özürlüler yasa tasarısına eleştiri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2006 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, yeni çıkacak kanunla birlikte 2.5 milyon engellinin kağıt üzerinde özürlü statüsünden çıkarılacağını kaydetti.

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, mevcut kanunlara göre çalışma gücünün yüzde 40'ını kaybedenler özürlü statüsünde iken yeni tasarıya göre bu oranın yüzde 45'e çıkarıldığını söyledi. Kocaoğlu, yeni çıkacak kanunla birlikte 2.5 milyon engellinin kağıt üzerinde özürlü statüsünden çıkarılacağını belirtti.

Yeni çıkarılacak yasa tasarısında umduklarını bulamadıklarını söyleyen Kocaoğlu, "AK Parti hükümeti iktidara geldiği zaman özürlülerle ilgili olumlu gelişmeler yaşanacağını düşünüyorduk. Böyle düşünmemize neden olan mecliste özürlü milletvekillerinin bulunması ve özellikle Sayın Başbakanımızın özürlülerle ilgili daha önceleri verdiği demeçlerdir. Mevcut hükümetin engellilerle ilgili tek icraatı Özürlüler Yasası'dır ki, bu yasada mevcut olan hükümlerin birçoğu daha önceki yasalarda da vardı. Yasada tek olumlu taraf sakatlık maaşının yükseltilmesidir. Hükümetin şu anda hazırladığı Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı özürlülere kaşıkla verdiğini kepçeyle alır kabilindendir. Eğer bu tasarı mevcut şekliyle yasalaşırsa yaklaşık 2.5 milyon özürlü olumsuz etkilenecek ve bu insanlar kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış olacaklardır. Bu hususta hükümetin bilmesini istiyoruz, bizler engelli camiası olarak Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın bu şekliyle meclisten geçmemesi için gerek meclis içerisindeki gerekse meclis dışındaki muhalefet partilerinin destek vermesini ve kamuoyunun bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz" dedi.

Kamu kurumlarında bulunan 40 bin özürlü kontenjan açığının doldurulmasını isteyen Başkan Kocaoğlu, 2005 yılının özürlü istihdam yılı olarak ilan edilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber