Ceza ve Tevkifevleri'den sınav uygulama duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceza ve Tevkifevleri'den sınav uygulama duyurusu

T.C.
ADALET BAKANLIĞI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

Sayı:33887084/010.07/798/6442317/05/2013
Konu:Sınav Uygulama Duyurusu

.................................CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca 01/03/2013 tarihli ve 33887084/010.07/425/28278 sayılı yazı ile ilân edilen ikinci müdürlüğe, 01/03/2013 tarihli ve 33887084/010.07/426/28339 sayılı yazı ile ilan edilen idare memurluğuna görevde yükselme eğitimine katılacak personelin eğitimleri Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Hüseyin TURGUT (Erzurum) Eğitim Merkezinde 10 Haziran-26 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

İkinci müdürlüğe ve idare memurluğuna görevde yükselme sınavı ile öğretmenlik unvan değişikliği sınavına katılacak personelin sınavları, 29 Haziran 2013 Cumartesi günü, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Eti Mah. Yükseliş Sokak No: 5, Maltepe/ANKARA adresindeki Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dersliklerinde yapılacaktır. Sınav süresi tüm branşlar için 120 dakika olup, sınav saat 10.00'da başlayıp 12.00'de tamamlanacaktır.

Sınava girecek adaylar, T.C. Halk Bankasının tüm şubelerinden (GAZİSEM'in Halk Bankası Gazi Üniversitesi Kampüsü Şubesindeki 06000037 no'lu hesabına) “Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Ücreti” adı altında açılan hesaba 105 TL'yi (havale ücreti ödenmeksizin) 03/06/2013 tarihinden 18/06/2013 tarihi mesai saati sonuna kadar yatıracaklardır. Adaylar, sınav ücretini yatırdıktan sonra banka dekontunun bir nüshasını, sınav esnasında ibraz etmek üzere, yanlarında bulunduracaklardır.

Başvuru ve sınav ücretinin yatırılmasından sonra adaylar giriş belgelerini 20/06/2013 tarihinden itibaren, www.gazisem.edu.tr internet adresinden alarak bağlı bulundukları kurum amirine onaylatacaklardır.

Öğretmenlik kadroları için gerçekleştirilecek olan unvan değişikliği sınavına katılmaya hak kazanan personel, GAZİSEM tarafından temin edilen "Öğretmen Adayları İçin Eğitim Bilimleri Görselleştirilmiş Özet Konu Anlatımları" kitapçığını, Personel Eğitim Bürosundan ( HSYK Binası, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Konya Yolu No/70 Kat:13 Oda No: 1307 Beşevler/Ankara) temin edebilecektir. Ders notları imza karşılığında elden teslim edilecek olup, aps , kargo vb. yöntemlerle gönderilmeyecektir.

Özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ve Sınav Giriş Belgesi (sınava girecekleri yerleri gösterir www.gazisem.edu.tr internet adresinden alınacak belge) ile banka dekontu yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.

Sınav uygulaması ile soru dağılımına ilişkin tablolar ekte yer almaktadır.

Bilgi edinilmesi ile ilgililere duyurulmasını rica ederim.

Burhanettin ESER
Hâkim
Bakan a.
Genel Müdür Yardımcısı


SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAV UYGULAMASI

Görevde yükselme sınavı (ikinci müdürlüğe, idare memurluğuna) 120 dakika sürecek olup, tek oturum olarak uygulanacaktır. Sınava; görevde yükselme eğitimini tamamlayan personel katılacaktır. Sınavda 80 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan soru kitapçığı kullanılacaktır.

“Öğretmenlik” unvan değişikliği sınavı 120 dakika sürecek olup, tek oturum olarak uygulanacaktır. Sınavda 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan soru kitapçığı kullanılacaktır.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile girecektir. Adaylar sınav ücretlerinin yatırıldığına dair belgeyi yanlarında hazır bulunduracaklardır. Sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınav sonunda sınava giriş belgeleri ve sınav ücretinin yatırıldığına dair belge (banka dekontu) adaylardan toplanacaktır.

Adaylar sınav başlamadan 20 dakika önce sınav salonlarına alınacaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir aday salona alınmayacaktır.

Adaylar kılık kıyafet konusunda Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'te belirtilen kurallara uyacaklardır.

SINAV KONULARI

Soruların, konulara göre dağılımı aşağıdaki gibi olacaktır:

Görevde yükselme sınavında (ikinci müdürlüğe ve idare memurluğuna) uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak soruların konulara göre dağılımı aşağıdaki gibi olacaktır:

Tablo-1

Devlet Personel Başkanlığınca Hazırlanan Ders Notlarına İlişkin Sorular Ortak Soru %40'ı (32 adet soru) Atanılacak Görev Alanı ve Niteliği ile İlgili Konular %60'ı (48 adet soru)  
Konu Sayı    
T.C. Anayasası (Genel esaslar,Temel hak ve ödevler, Devletin temel organları) 5 Sorular, her bir alan için alanın temel prensipleri içinden seçilecektir.  
Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, ulusal güvenlik 4  
Devlet teşkilatı ile ilgili mevzuatı 3  
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat 7  
 
Türkçe dilbilgisi ve yazışmayla ilgili kurallar 6  
Halkla ilişkiler 3  
Etik Davranış İlkeleri 4  
TOPLAM: 32 adet soru TOPLAM: 2 alan x 48 soru = 96 adet soru  

“Öğretmenlik” unvan değişikliği sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak soruların konulara göre dağılımı aşağıdaki gibi olacaktır:

Tablo-2

Devlet Personel Başkanlığınca Hazırlanan Ders Notlarına İlişkin Sorular – 20 adet soru Atanılacak Görev Alanı ve Niteliği ile İlgili Konular ( Eğitim Bilimleri) - 80 adet soru
Konu Sayı  
T.C. Anayasası (Genel esaslar,Temel hak ve ödevler, Devletin temel organları) 5 Sorular, her bir alan için alanın temel prensipleri içinden seçilecektir.
Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi 4
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat 6
Türkçe dilbilgisi ve yazışmayla ilgili kurallar 5
TOPLAM: 20 adet soru TOPLAM: 80 adet soru

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavlar optik okuyucu sistem ile değerlendirilecektir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Başarı puan hesaplamasında (Puan=(Doğru sayısı/Soru sayısı)*100) formülünü kullanacaktır. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır.

SINAV İTİRAZLARI

Sonuçlar, sınavların yapıldığı tarihten itibaren en geç 20 gün içinde Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bildirilecektir. Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının www.cte.adalet.gov.tr internet adresinde yayımından itibaren en geç 5 (beş) işgünü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en geç 5 (beş) işgünü içerisinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne yapacaklardır. İtiraz başvuruları Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) T.C. Halk Bankası Gazi Üniversitesi Kampüsü Şubesindeki 04000062 nu'lı hesabına (Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Ücreti adı altında), 40 TL itiraz ücreti yatırarak aldıkları banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir. Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yapılan bu itirazlar sonuçlandırılmak üzere GAZİSEM'e gönderecektir. GAZİSEM bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bildirecektir. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bildirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber