Çalışanlar, EXPO 2016'ya görevlendirilebilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışanlar, EXPO 2016'ya görevlendirilebilecek

KAMU PERSONELİNİN GEÇİCİ GÖREVLENDİRMESİ

EXPO 2016 Antalya Ajansı İnsan Kaynakları Yönetmeliği 18 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Yönetmeliğin 7. maddesine göre, Ajans Yönetim Kurulu, ilgili kurumun uygun görmesi kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarından ihtiyaç duyduğu personeli, organizasyonun süresini aşmamak kaydıyla, Ofiste, Genel Sekreterlikte, kurul veya komitelerde geçici olarak görevlendirebilecek. Bu durumda, personelin aylık, ödenek, her türlü zam ve tazminatları ile diğer malî ve sosyal hak ve yardımları kurumlarınca ödenecek. Bunlara ayrıca bir ödeme yapılmayacak. Bu personelin, Ajans tarafından yurt içi ve yurt dışında geçici görevlendirilmesi halinde yolculuk ve konaklama giderleri ile harcırahları Ajans tarafından karşılanacak.

Görevlendirmenin bitmesi durumunda, personel kurumdaki asıl görevine geri dönecek.

Burada önemli olan hem kanunda hem yönetmelikte "memur" ifadesi kullanılmamıştır. Dolaysıyla 657 dışında çalışan diğer kamu personeli de kendi kurumunun ve Ajansın kabul etmesi şartıyla Ajansta görevlendirilebilir.

İŞÇİ STATÜSÜNDE İLK DEFA İSTİHDAM

Ajans bu şekilde görevlendirme dışında, organizasyon süresini aşmamak kaydıyla, tam veya kısmi zamanlı işçi statüsünde personel istihdam edilebilir. Buna ilişkin ilan ve diğer ayrıntılar ajansın internet sitesinde ilan edilecek. İlan sonrasında başvurular alınacak ve adaylar sözlü sınava tabi tutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber