Memurdan Başbakan'a konut yardımı mektubu

Haber Giriş : 15 Ocak 2006 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışanlar, 1999 sonu itibariyle 395 milyon YTL'ye olduğu belirtilen konut edindirme yardımı hesaplarındaki paraların peşine düştü.Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası (BASK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, KEY adıyla bilinen konut edindirme yardımı hesaplarındaki paraların hak sahiplerine ödenmesini istedi.

Mektupta, "Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkındaki Yasa'nın uygulanmasına 1996 yılı başından itibaren son verildiği anımsatılarak, aradan 10 yıl geçmesine karşın hak sahiplerinin hala belirlenememesi eleştirildi.

Yasal boşluk
Mektupta, 1999 sonu itibariyle 395 milyon YTL bulunan KEY hesabı kapsamındaki hak sahiplerini belirlenmesi için ilgili kurumlara 18 Ağustos 2001 tarihine kadar süre verildiği anımsatılarak, "Ancak anılan sürenin bitmesine ve bu sürenin üzerinden yaklaşık 52 ay geçmiş olmasına rağmen hak sahipleri belirlenememiş ve ilgili kurumlara da yeni bir ek süre verilmemiştir" denildi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, KEY hesaplarının tasfiyesi kapsamında yaklaşık 5 milyon hak sahibi belirlenemediği için yasal bir boşluk bulunduğunu söyledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber