Saçlardaki kepek ve beyazlamaya karşı ozonlu SPA

Ozon terapisiyle saçlardaki kepek, egzama ve beyazlardan kurtulunabileceği belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Saçlardaki kepek ve beyazlamaya karşı ozonlu SPA

Avrupa Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (ESHRS) Kurul Guvernörü cerrah Dr. Melike Külahçı, AA muhabirine, cilt bakımı, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, zayıflama ve ortopedik sorunların tedavisinde kullanılan ozon terapisinden artık saç bakımında da yararlanıldığını söyledi.

Külahçı, 30 dakika ozon terapisiyle yapılan işlem sayesinde hastanın kepeklenme, egzama ve sayısı artan beyaz saçlardan kurtulduğunu ifade etti.

Saçların sağlıklı olabilmesi için profesyonel destek gerektiğini belirten Külahçı, saç ve saç derisinin özelliklerine göre ihtiyaçların belirlenmesinin önemine işaret etti.

Ozon terapisinde kişiye özel hazırlanan solüsyonla saçlara masaj yapıldığını anlatan Külahçı, "Bu işlemde ozon terapi ile saçlı derinin nefes alması sağlanarak kir ve boya gibi kalıntıların giderilmesi sağlanmış oluyor" diye konuştu.

Saç kökü ve saç gövdesine yapılan bakımın etkisinin uzun süreli olduğunu dile getiren Külahçı, şunları kaydetti:

"Ozon terapi, saç köklerini dezenfekte ederken yağdan arınmasını ve gözeneklerin açılmasını sağladığından bakım ve masaj sırasında kullanılan tüm ürünler doğal özellik taşıyor. Bir sonraki aşamada bir ürünle doğal ışık verilerek uygulanan karışımın deriye geçişi sağlanıyor ve solüsyonun kalan kısmı ise saçlı deriye yedirilip, işlem sonlandırılmış oluyor. Yarım saatte uygulanabilen bu tedaviyle saçlar canlı, parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşuyor."

-47 ülkeden yabancı hasta-

Külahçı, dernek olarak, saç nakli cerrahisi alanında dünyanın en iyi araştırmacı ve cerrahlarını "The Next Big Thing Konferansı"nda İstanbul'da bir araya getirdiklerini de bildirdi.

Her yıl 47 ülkeden yabancı hasta kabul ettiklerini anlatan Külahçı, bu ülkelerin arasında ABD, Almanya, Fransa, Yunanistan, Rusya, Mısır ve Kuveyt'in bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber