Diyanet bütün camileri istedi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hükümet’ten, “illegal örgütlerin eline geçme”tehlikesine karşı camilerin tüzel kişiliklerinin kendilerine devriyle ilgili düzenleme istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet'ten tartışma yaratacak talep… Diyanet, Hükümet'ten, “illegal örgütlerin eline geçme” tehlikesine karşı camilerin tüzel kişiliklerinin kendilerine devriyle ilgili düzenleme istedi. Ayrıca, Faaliyet Raporu'nda, birçok bakanlığı katlayan 4.2 milyar liralık bütçesinin azlığından da şikayet etti.

“İLLEGAL ÖRGÜT” UYARISI

Faaliyet Raporu yayınlayan Diyanet, ibadet yerlerinin yönetimi ve denetimi görevinin yasal olarak kendilerinde olduğunu anımsatarak, “Cami, mescit ve bunların müştemilatı ile Kuran kurslarının mülkiyeti farklı özel ve tüzel kişilere aittir. Mutlaka Başkanlığımız'a hukuki tüzel kişilik sağlayacak yasal düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

CAMİLERİN “illegal örgütlerin kontrolüne geçmesi” konusunda da uyarılarda bulunan Diyanet, “Ülke genelinde yeni inşa edilen dolayısıyla kadro verilemeyen cami ve mescitlerde illegal oluşum olmaması ve din hizmetlerinin tek elden ve devlet güvencesi altında yürütülebilmesi için kadrosu olmayan camilere kadro sağlanması gerekmektedir” talebinde bulundu.

AKŞAM'ın ulaştığı Diyanet yetkilileri, “Hangi camilerde hangi illegal örgütler hakim oldu?” şeklindeki sorumuza, “Şu caminin şu örgütün elinde olduğuna dair somut bir bilgi veremeyiz. Biz sadece, buraların illegal örgütlerin eline geçmemesi için tüzel kişiliklerinin Diyanet'e verilerek önlem alınmasını talep ettik” dediler.

4.2 MİLYARLIK BÜTÇE YETMİYOR

4.2 milyar lirayı geçen bütçesiyle birçok bakanlıktan daha fazla para ayrılan Diyanet İşleri Başkanlığı, “bütçemizi arttırın” dedi: “Hizmetlerimizi yerine getirirken karşılaştığımız en önemli sorunlarımızdan biri de, kısıtlı bütçe imkanlarıdır. Hizmetlerimizi etkili bir şekilde sunabilmemiz için, bütçeden Başkanlığımız'a ayrılan kaynakların imkanlar doğrultusunda artırılmasının, Başkanlığımız'ın karşılaştığı bazı olumsuzlukları azaltacağı inancındayız.” Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4.2 milyarlık bütçesi, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi, Kalkınma, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gümrük ve Ticaret ile Avrupa Birliği Bakanlığı'nı geride bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber