19 Mayıs kutlamaları başladı/Video

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Heyetli birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen Kılıç, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Kılıç, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakan Kılıç, deftere şunları yazdı:

"Aziz atam, şanlı kurtuluş mücadelemizi başlatmak üzere Samsun'a çıkışınızın 94'üncü yılında Türk gençliği olarak bir kez daha minnet ve şükran duygularımızla huzurunuzdayız. Kurduğunuz cumhuriyeti gençlerimize emanet ederken, onlara yönelik güven ve inancınızı da ortaya koydunuz. Türk gençliği, emanetin kendisine yüklediği yüksek sorumluluğun daima bilincinde olacaktır. Güçlü yarınlarımızın teminatı olan gençliğimiz, sizden ve şanlı tarihinden aldığı güçle geleceğe yeni adımlarla yürüyecek, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak düsturundan asla vazgeçmeyecek.

Türk gençliği, cumhuriyetin kazanımlarının ilelebet sancaktarı olacak, o bayrağı asla yere düşürmeyecek, ülkemizi, hedef gösterdiğiniz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası kendisine geldiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır. Türk gençliği, en büyük eseriniz olarak gördüğünüz Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için dünden daha azimli ve kararlı olacaktır."

Taksim'de kutlama

İstanbul'da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı'nı söyledi. Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Taner Özgüven'in anıta çelenk sunmasıyla sona erdi.

Törene, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın, Üsküdar'daki Çengelköy Lisesi'nde ve ilçelerde çeşitli etkinliklerle kutlanacağı duyuruldu.

Resmi törenin ardından, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindekiler de anıta çelenk koydu.

Oğuz Kaan Salıcı, "Bugünkü törende kronometre tutmadık. Çünkü tutmamızı gerektirecek bir durum yoktu. 2 dakika 24 saniyeden daha büyük bir hıza erişeceklerini düşünmedik. Yoksa başka bir dünya rekoru kırmış olacaklardı" diye konuştu.

Anıta, DSP ve Atatürk Vakfı da çelenk sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber