Konya'da kent ekonomileri forumu

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan "Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu" Konya'da da yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da kent ekonomileri forumu

Bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, ülke ekonomilerini geliştiren konuların başında üretmek ve istihdam geldiğini kaydetti. Kaliteli insan ve nitelikli eleman yetiştirilmesi projelerinin bu tür çalışmalarda ön plana çıkarılması gerektiği üzerinde duran Etyemez, "İş dünyasına yönelik yaptığımız araştırmalarda işverenin yüzde 56'sının nitelikli eleman sorunu yaşadıkları ortaya çıkıyor. Bu konuyu ön plana almamız gerekiyor. Geçmişte ülkemizde bu konu istismar edilip arka plana itilmişti. Ama hükümetimizin çalışmaları neticesinde bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildi. Yine yapılan araştırmalarda yüzde 26'lık oran ile insanımız maalesef iş beğenmiyor. Aynı veriler Konya için de geçerli. Konya'da da iş değil işçi sorunu var. Bugün Konya'da işsizlik % 4,9 civarlarında" şeklinde konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, 2002'den beri ülkede ekonomi başta olmak üzere birçok alanda büyük gelişmeler yaşandığını dile getirdi. Başkanvekili İnan, "Şehrimiz de elbette bu önemli gelişmelerden payını fazlasıyla aldı, almaya devam ediyor. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu çalışmanın esas amacı da budur. Şehrimiz adına buradayız ve Konya'yı hangi alanda ileriye taşımalıyız, daha başka ne tür projeleri hayata geçirebiliriz veya kentimizi marka şehirler arasına sokacak ne gibi fikirler ortaya koyabilirizi konuşmak istedik" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı ve Cem Zorlu'nun konuşmalarının ardından foruma katılan davetliler, 5 ayrı masada AK Parti Genel Merkez tarafından belirlenen yedi ana soru ve bu soruların alt başlığındaki hususlara 2 saat boyunca cevaplarını tartıştı.

2 saatin sonunda her masa, Konya'ya dair en az 3'er vizyoner proje ortaya koydu ve masaların sözcüleri söz konusu projeleri kürsüde anlatma imkanı buldu. Türkiye genelindeki forumlar sonucunda tüm illerin ortaya koyduğu projeler ve hazırlanan raporlar, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı'nda araştırmacı akademisyenlerin oluşturduğu kurullar vasıtasıyla değerlendirilecek ve böylece 81 ilin "Kent Ekonomileri Stratejisi" ortaya çıkmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber