Grafik öğrencileri yurt dışında staj görecek

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen "Hayat Boyu Öğrenme Program (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri ile ilgili Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı Grafik dalı ve yerel proje ortağı Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı Grafik dalında mesleki eğitim alan öğrenciler öğretmenleri refakatinde yurt dışında 4 haftalık staj eğitimi alacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 23:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Grafik öğrencileri yurt dışında staj görecek

Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı Öğretmeni Gülten Güngör'ün koordinatörlüğünü yaptığı "3D Animasyon Grafik Uygulamaları" adlı proje başvurusu yapılan 2 bin 261 adet proje arasından kabul edilen 320 proje arasında yer aldı. Projeye Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik dalında eğitim alan 20, Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik dalında eğitim alan 12 olmak üzere toplam 32 öğrenci katılacaktır. Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı öğretmeni Gülten Güngör, Grafik Fotoğraf Alanı Öğretmeni Aysun İleriler, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sebahat Polat öğrencilere staj süresince refakat edecek.

Yapılan açıklamada, "Katılımcılar proje kapsamında 3 farklı AB ülkesindeki Almanya, Romanya, Portekiz mesleki eğitim alarak iş deneyimi kazanacak. Bu eğitim sonucunda görsel iletişim sektöründe önemi giderek artan 3D grafik animasyon tasarımı konusunda bilgi edinip deneyim kazanan, meslekleriyle ilgili yeni yöntem ve teknikler hakkında bilgi sahibi, iş deneyimi kazanmış, yenilikçi yaklaşımları kavramış katılımcılar, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikleri kazanacak, sektörde tercih edilen personel haline gelecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber