Sayıştay Denetçilerinden Canikli'ye tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIŞTAY DENETÇİLERİ DERNEĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Çeşitli medya organlarında 21.05.2013 tarihinde Sn. Nurettin Canikli'ye atfen yapılan haberlerde "Bir vesayetten kaçarken diğeri geldi. Denetçiler çığırından çıktı." şeklinde ifadeler kullanılmış ve "denetçilerin teftiş sırasında Müsteşar, genel müdür veya il müdürünün odasını istediği" gibi ithamlarda bulunulmuştur.

SAYDER olarak mensuplarımız tarafından bu tür olumsuz bir davranış sergilenmesinin mümkün olmadığını bilmekteyiz. Haberde belirtildiği gibi "teftiş" veya soruşturma yapmayan Sayıştay Denetçilerinin denetlenen kurumlar üzerinde idari bir yetki ve yaptırımları bulunmamakta, tüm güçlerini mesleki bilgilerinden ve yetkinliklerinden almaktadırlar. Söz konusu haberlerde yer aldığı şekilde asılsız ithamlarla Sayıştay'ın itibarının zedelenmesi ve Sayıştay Denetçilerinin töhmet altında bırakılmasını esefle karşılıyoruz.


Canikli: Denetçiler çığrından çıktı


Tüm bu iddia ve ithamların, Sayıştay'ın etkinliğini ve güvenilirliğini zaafa uğratmayı amaçlayan gündemdeki Kanun Teklifine gerekçe oluşturmak amacıyla gündeme getirildiği görülmektedir. Oysa, Kanun Teklifinde söz konusu asılsız iddialara konu edilen durumların çözümüne yönelik hiç bir düzenleme bulunmadığından tüm bu açıklamaların iyiniyetli bir girişim olarak yorumlanması mümkün değildir.

Derneğimiz Sayıştay'la ilgili olarak yasalardan ve uygulamalardan kaynaklanan sorunları ve çözüm önerilerini müzakere etmek için Sn. Canikli de aralarında olmak üzere tüm ilgili ve yetkili kişilerle görüşme çabası içindedir.

Somut olmayan hayali iddialarla Sayıştay'ı ve Sayıştay Denetçileri karalamaya yönelik bu açıklamalardan duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyunun dikkatine sunarız.

Saygılarımızla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber